Νέα Κερασιά

Ευρήματα που έφερε στο φώς η αρχαιολογική σκαπάνη , ένας μεγάλος ταφικός Τύμβος και δύο τάφοι Ρωμαικής περιόδου αποδεικνύουν την άνθηση της περιοχής από τους κλασσικούς χρόνους.

 

Σήμερα είναι ένα μικρό προσφυγικό χωριό που από το 1922 εγκαταστάθηκαν εδώ πρόσφυγες από τα νότια παράλια της Ανατολικής Θράκης μαζί με 13 οικογένειες ντόπιων. Παρά την δυσκολία των πρώτων χρόνων οι κάτοικοι κατάφεραν όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να αναπτύξουν την κοινότητα τόσο οικονομικά όσο και πολιτιστικά.

 

Σημείο αναφοράς αποτελεί για το χωριό ο ιερός ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (χρονικά συνδεδεμένος με την επανασταση του 1821), ο οποίος εγκαινιάσθηκε το 1818. Σύμφωνα με την παράδοση ο ναός οικοδομήθηκε στο σημείο που βρέθηκε θαμμένη η θαυματουργή εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Την εκκλησία επισκέπτεται πλήθος προσκυνητών στις 8 Νοεμβρίου ,ημέρα της εορτής της.

 

Ιδανικός γαστρονομικός προορισμός ,τα γραφικά ταβερνάκια του χωριού όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακό φαγητό με τσίπουρο και κρασί τοπικών παραγωγών.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων