Περαία

Από το 1923 όταν εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι κάτοικοι, πρόσφυγες  από την Μικρά Ασία και την  Θράκη ,έως σήμερα , η Περαία έχει αλλάξει πολύ και από ένα μικρό προσφυγικό χωριό μεταμορφώθηκε σε μια  όμορφη πόλη με τα χαρακτηριστικά όμως ενός τουριστικού προορισμού που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλες πιο προβεβλημένες περιοχές της Ελλάδας.

 

Σε απόσταση μόλις 10 km από τι Διεθνές Αεροδρόμιο ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ και 23 km από το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης αποτελεί  έναν εύκολα προσβάσιμο προορισμό για τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν παραλίες με καταγάλανα καθαρά νερά, φρέσκο ψάρι ,θαλασσινά και παραδοσιακά πιάτα, ουζομεζέδες με τοπικό τσίπουρο και κρασί η  τον καφέ τους, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα με θέα τον θερμαικό κόλπο και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

Ξεχωριστή εμπειρία προσφέρει η παραδοσιακή βόλτα κατά μήκος της παραλίας. Άφθονες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις αποτελούν πόλο έλξης ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με χαρακτηριστική την «βόλτα με ποδήλατο» που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από το αθλητικό κέντρο του Δήμου και συμμετέχουν καθημερινά  επισκέπτες όλων των ηλικιών.

 

Έχοντας πλούσια παράδοση σε ότι αφορά την θάλασσα ,οι κάτοικοι της περιοχής ίδρυσαν δύο ναυτικούς ομίλους την Ν.Ο.Π.Θ. και τον ΤΟΡΩΝΑΙΟ, μέλη των οποίων πρωταγωνιστούν τόσο Ελληνικούς όσο και παγκόσμιους αγώνες.

 

Από το 1974 στην Περαία εδράζεται η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Μακεδονίας με αξιόλογη παρουσία στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

  • Περαία

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων