1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Περαίας

Το 1ο Δημοτικό σχολείο Περαίας χτίστηκε το 1932 από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες. Ήταν το κτίριο του σημερινού 1ουΝηπιαγωγείου Περαίας, μόνο που η μορφή του ήταν διαφορετική όταν πρωτοχτίστηκε. Πιο συγκεκριμένα ήταν διώροφο, είχε δύο αίθουσες διδασκαλίας επάνω και δύο κάτω, αίθουσα δασκάλων και αποθήκες.

Στην περίοδο της κατοχής έμεναν εκεί οι Γερμανοί. Στο υπόγειο έφτιαξαν τα μαγειρεία τους, που υπάρχουν ακόμη και σήμερα.

Περίπου το 1972 γκρέμισαν τον επάνω όροφο, λόγω προβλημάτων που υπήρχαν στην κατασκευή του και έμεινε το κτίριο όπως το βλέπουμε σήμερα. Επειδή έμεινε με δύο αίθουσες λειτουργούσε σε δύο βάρδιες.

Το 1985 χτίστηκε το σημερινό κτίριο χωρίς όμως τη δεξιά πτέρυγα, όπου βρίσκεται το αμφιθέατρο και η τραπεζαρία. Λειτουργούσε ως 6/θέσιο μέχρι το 1989 που προστέθηκε η καινούργια πτέρυγα οπότε και το σχολείο έγινε 12/θέσιο.

Περίπου το 1995 στο κτίριο συστεγάζονταν για ένα χρόνο, δύο σχολεία, το 1ο και το 2ο δημοτικό σχολείο Περαίας, οπότε λειτουργούσαν σε δύο βάρδιες. Το 1996 το 2ο δημοτικό σχολείο απέκτησε το δικό του κτίριο.

Περισσότερα στο http://1dim-peraias.thess.sch.gr/

Ονοματεπώνυμο υπευθύνου Διεύθυνση Τηλέφωνο Email
Σίσκος Βασίλειος

Αμπελοκήπων 56 570 19 Περαία

23920 22544 Fax: 23920 22544

mail@1dim-peraias.thess.sch.gr

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων