2ο Γυμνάσιο Περαίας

Το 2ο Γυμνάσιο Περαίας ιδρύθηκε το 2003. Στον 1ο χρόνο λειτουργίας του φιλοξενήθηκε στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Περαίας, το 2ο χρόνο στο κτιριακό συγκρότημα της πρώην Σχολής Νηπιαγωγών (απέναντι από το LIDL) και το 2005 πέρασε στο δικό του κτίριο που κτίστηκε στην οδό Ανθέων 24, όπου βρίσκεται και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Φιλοξενεί 355 μαθητές και 32 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων για το σχολικό έτος 2014 – 2015. Έχει 3 καθαριστές.

Στο ισόγειο υπάρχουν τρεις (3) αίθουσες διδασκαλίας, το εργαστήριο των Εικαστικών, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 200 ατόμων, το κυλικείο, το ιατρείο, η αίθουσα για το Τμήμα Ένταξης Α' τάξης και οι μαθητικές τουαλέτες.

Στον πρώτο όροφο συναντά κανείς έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρος υποδοχής, δεξιά υπάρχουν τρεις(3) αίθουσες διδασκαλίας, οι γυναικείες τουαλέτες των καθηγητών και το γραφείο της γραμματειακής υποστήριξης και αίθουσα για το τμήμα Ένταξης Β΄ τάξης. Αριστερά υπάρχει το γραφείο των υποδιευθυντών, της Διευθύντριας και απέναντι το πρώτο γραφείο των καθηγητών. Αριστερά του διαδρόμου υπάρχει το δεύτερο γραφείο των καθηγητών και ακριβώς δίπλα του η σχολική βιβλιοθήκη. Στη συνέχεια βρίσκονται άλλες τρεις (3) αίθουσες διδασκαλίας και οι ανδρικές τουαλέτες των καθηγητών.

Στο δεύτερο όροφο βρίσκονται τα εργαστήρια της Τεχνολογίας, των Φυσικών Επιστημών και της Μουσικής. Στη συνέχεια βρίσκονται το εργαστήριο της Πληροφορικής, και επτά (7 ) αίθουσες διδασκαλίας, δύο εκ των οποίων είναι μικρότερες και είναι των Γερμανικών και του τμήματος Ένταξης Γ΄τάξης.

Διαθέτει μεγάλο προαύλιο με γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και ένα κλειστό γυμναστήριο. Γύρω –γύρω υπάρχει παρτέρι με δένδρα και λουλούδια φυτεμένα σε πρωτότυπες γλάστρες. Πιο πρόσφατη προσθήκη, το κιόσκι μας, ένας ζωντανός πίνακας. Στους τοίχους του σχολείου, τόσο εσωτερικά όσο εξωτερικά, έχουν ζωγραφίσει η καθηγήτρια των καλλιτεχνικών κ Τσαχουρίδου Μαρία με ομάδες μαθητών όμορφες παραστάσεις με θέματα ποικίλων ενδιαφερόντων που κάνουν το χώρο ιδιαίτερα ελκυστικό και ζωηρό με ζεστά χρώματα, αρμονικά δεμένα μεταξύ τους που καλλιεργούν την αισθητική των παιδιών και δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας για τους καθηγητές.

Περισσότερα στο http://2gym-peraias.thess.sch.gr/index.php

Ονοματεπώνυμο υπευθύνου Διεύθυνση Τηλέφωνο Email
Καραγιάννη Μορφούλα

Ανθέων 14 – 16 57019 Περαία

23920 20800 Fax: 20800

mail@2gym-peraias.thess.sch.gr

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων