ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Επανομής

Ο  Παιδικός σταθμός Επανομής που ανήκει στο Δ.Η.Π.Π.Α.ΚΥ.Θ.,   έχει σαν στόχο την αγωγή και εκπαίδευση των παιδιών προσχολικής ηλικίας.   Ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας για μια ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη (κοινωνική, νοητική, συναισθηματική),προάγει τις δεξιότητες και ικανότητες κάθε παιδιού. Μέσα από ένα προσεκτικό προγραμματισμό και σε χώρους ειδικά σχεδιασμένους για να μεγιστοποιούν τα παιδικά ερεθίσματα, το παιδί αναπτύσσει τις ικανότητές του, μαθαίνει να δρα τόσο ατομικά όσο και συλλογικά και να διαπαιδαγωγείται. Το εκπαιδευμένο προσωπικό του Σταθμού, προετοιμάζει το χώρο και τις δραστηριότητες, έτσι ώστε τα παιδιά να εξελίσσουν τις νοητικές τους ικανότητες, τη γλωσσική τους έκφραση, να αναπτύσσουν νέες δεξιότητες και να χαίρονται τη μάθηση μέσα από τρόπους διερευνητικούς και ψυχαγωγικούς.

Στον σταθμό εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, τα παιδιά προσεγγίζονται με μέσο τη στοργή, το διάλογο, την επεξήγηση και την εμπιστοσύνη.

Βάση του ημερήσιου προγράμματος απασχόλησης είναι η κοινωνικοποίηση και ομαλή συναναστροφή των παιδιών μεταξύ τους, η ενίσχυση της εξελικτικής τους πορείας και η εμπέδωση κλίματος ελευθερίας και ασφάλειας.

Το ημερήσιο πρόγραμμα είναι ευέλικτο, τηρούνται όμως ορισμένα βασικά χρονικά σημεία αυτού όπως προσέλευση, αναχώρηση των παιδιών, ώρες φαγητού(σωστή διατροφή  - τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής).

Ωράριο λειτουργίας: 07:00-16:00

Επισυναπτόμενα αρχεία
Photogallery
Ονοματεπώνυμο υπευθύνου Διεύθυνση Τηλέφωνο Email
Παπουτσή Σοφία

Αγ. Κυριακής 10, 57500, Επανομή

23920-42888 Fax:23920-42888

Sofiapapoutsi55@gmail.com

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων