ΔΗ.Κ.Ε.Θ Παιδικός Σταθμός - Παιδική Φωλιά

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ

Ο παιδικός σταθμός «ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΛΙΑ» ως Μονάδα Φροντίδας Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας λειτουργεί  καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7:00-16:.00  και έχει δυνατότητα φιλοξενίας 25 παιδιών ηλικίας από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Από το 2007 εντάσσεται στο  προγράμματα του ΕΣΠΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», μέσω του οποίου εξασφαλίζεται δωρεάν φοίτηση των παιδιών.  Το 10% των προσφερόμενων θέσεων, βάση του κανονισμού λειτουργίας , δίνεται δωρεάν σε οικογένειες  με πολύ χαμηλά εισοδήματα, ενώ παράλληλα φοιτούν και παιδιά εκτός ΕΣΠΑ με μηνιαία συνδρομή.

Διαθέτοντας Επιστημονικά  άρτια εκπαιδευμένο  και συνεχώς επιμορφούμενο ,  μόνιμο προσωπικό, στοχεύουμε μέσα στα πλαίσια ενός οργανωμένου και κατάλληλα εξοπλισμένου με εκπαιδευτικό υλικό περιβάλλοντος, να δημιουργήσουμε ένα κλίμα ασφάλειας και αυτονομίας για τα παιδιά και τις οικογένειες  και να συμβάλλουμε στην ολόπλευρη ανάπτυξη των προσωπικοτήτων τους, βασιζόμενοι στις σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες και μεθόδους.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  • ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ: Επισκέπτεται το σταθμό 2 φορές το μήνα. Εξετάζει τα παιδιά και ελέγχει τα βιβλιάρια υγείας.
  • Σε συνεργασία με την Κινητή μονάδα Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» γίνεται έλεγχος της ανάπτυξης λόγου και ομιλίας των παιδιών.
  • Επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας  Ν.Μηχανιώνας  ενημερώνει τα παιδιά για τη στοματική υγεία και την υγιεινή διατροφή.
  • Κατά την διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται ενημερωτικές συναντήσεις με παιδοψυχολόγους και ειδικούς επιστήμονες.
  • Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018-2019 στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εντάχθηκε μουσικοκινητική αγωγή με εξειδικευμένη μουσικό.

ΟΙ ΩΡΕΣ ΜΑΣ
Οι ώρες λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού μας είναι 7.00πμ – 4.00 μμ από Δευτέρα έως Παρασκευή. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας . 

Επισυναπτόμενα αρχεία
Photogallery
Ονοματεπώνυμο υπευθύνου Διεύθυνση Τηλέφωνο Email
Κόκκινου Αντωνία

Δημοκρατίας  102, 57019 Περαία

23920-22255

paidikifolia2005@gmail.com

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων