Πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής κατασκευάστηκε από τον πρώην Δήμο Μηχανιώνας  το 2001 και αποτελεί μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική μονάδα που έχει σκοπό την εκμάθηση των βασικών κυκλοφοριακών αρχών σε παιδιά προσχολική και σχολικής ηλικίας.

 

Λειτουργεί με τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Νομού και διαθέτει επαρκή εξοπλισμό στους μικρούς μαθητές: μικρά ηλεκτροκίνητα οχήματα, δίκυκλα και κράνη τα οποία χρησιμοποιούν αφού διδαχθούν από εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου και της Τροχαίας τις αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής.

 

Αναφορικά με τον συγκοινωνιακό σχεδιασμό, έχουν ληφθεί υπόψη οι βασικές αρχές που καθορίζονται από τον πρότυπο σχεδιασμό που υλοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Προσδιορισμός δομικών και λειτουργικών στοιχείων πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής».

 

Ο χώρος που κατασκευάστηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής βρίσκεται στην περιοχή της ιχθυόσκαλας της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μηχανιώνας  του Δήμου Θερμαϊκού.

 

Στο νότιο τμήμα του Πάρκου έχει κατασκευαστεί αμφιθέατρο με σκοπό τη διενέργεια εκπαιδευτικών διαδικασιών για τους καταρτιζόμενους επισκέπτες στα πλαίσια κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας γενικότερα. Παραπλεύρως του πάρκου υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, γήπεδο τένις καθώς και χώρος αναψυκτηρίου με παιδική χαρά.

 

Επίσης οι μικροί μαθητές μπορούν να επισκεφτούν την Εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μηχανιώνας και να περιηγηθούν στον πεζόδρομο και στην παραλία.

Επισυναπτόμενα αρχεία
Photogallery
Ονοματεπώνυμο υπευθύνου Διεύθυνση Τηλέφωνο Email Υπηρεσία
Μούκα Ολυμπία

Περιοχή Ιχθυόσκαλα Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μηχανιώνας

2392045371 -2392041991

dketh@hotmail.gr ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
  • Πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής
    ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

    Περιοχή Ιχθυόσκαλα Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μηχανιώνας

    2392045371 -2392041991

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων