Λέσχη Ανάγνωσης

Ομάδα ανθρώπων που αγαπούν το διάβασμα και το ποιοτικό βιβλίο και πραγματοποιούν συζητήσεις για θέματα που πηγάζουν από τα επιλεχθέντα για ανάλυση βιβλία.

Η βασική αρχή που διέπει τη Λέσχη είναι η απόλυτη ελευθερία της έκφρασης σχετικά με το εκάστοτε επιλεγμένο βιβλίο, πάντοτε εκφρασμένη με κόσμιο τρόπο.

Η επιλογή των βιβλίων γίνεται με συμμετοχική διαδικασία, μέσω προτάσεων των μελών και της συντονίστριας, με στόχο την κάλυψη των αναγνωστικών αναγκών των μελών της Λέσχης, ενώ επιδιώκεται η αναγνωστική γνωριμία – συνάντηση, μέσω έστω ενός βιβλίου, με φημισμένους νομπελίστες - κλασικούς συγγραφείς, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όποιο μέλος το επιθυμεί στην πορεία, να εμβαθύνει περισσότερο.

Οι συναντήσεις είναι ζωντανές, σε ευχάριστο κλίμα και με παραγωγικές συζητήσεις, η διάρκεια των οποίων πολλές φορές ξεπερνάει τις τρεις ώρες. Πραγματοποιούνται, επίσης, προσκλήσεις σε συγγραφείς, οι οποίοι εφόσον έχουν τη δυνατότητα, παρίστανται στη συνάντηση.

Δραστηριότητες για παιδιά.

Στο παράρτημα Επανομής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θερμαϊκού, πραγματοποιούνται δράσεις φιλαναγνωσίας και δημιουργικότητας για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, με δωρεάν συμμετοχή, καθώς και ξεναγήσεις σχολείων.

Στόχος αυτών των δράσεων είναι η προσέλκυση νέου κοινού στη Βιβλιοθήκη και η καλλιέργεια της αγάπης για την ανάγνωση στις μικρές ηλικίες.

Την εμψύχωση των δράσεων καθώς και τις ξεναγήσεις έχει αναλάβει η Ντίνα Ανδρεοπούλου, εθελόντρια της Βιβλιοθήκης.

Ονοματεπώνυμο υπευθύνου Διεύθυνση Τηλέφωνο Email
Μίτση Ανδρεάδου (εθελόντρια της Βιβλιοθήκης και συντονίστρια της Λέσχης), 23920-28240 Δημοτική Βιβλιοθήκη Περαίας, Προμηθέως & Λεωφόρος Θεσ/νίκης – Μηχανιώνας 23920-28803 poltherm@gmail.com

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων