Τρίτη 16-04-24
ΆρθραΝΕΑΚαι με τη βούλα η ένταξη της Ανάπλασης του Κέντρου Οικισμού Μεσημερίου,...

Και με τη βούλα η ένταξη της Ανάπλασης του Κέντρου Οικισμού Μεσημερίου, π/υ 501.800,00 ευρώ, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Με την υπ’ αριθμ. 4171-15/07/2019 Απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οριστικοποιείται, πλέον, η ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, CLLD/LEADER, φέρνοντας προ των πυλών την έναρξη υλοποίησης του έργου της Ανάπλασης του Κέντρου του Μεσημερίου.

Πρόγραμμα στο οποίο ο Δήμος Θερμαϊκού πέτυχε, για πρώτη φορά, να συμμετέχει, εντάσσοντας σε αυτό τις περιοχές της Επανομής, του Μεσημερίου, του Αγγελοχωρίου, της Ν. Κερασιάς και της Ν. Μηχανιώνας και προσφέροντας τη δυνατότητα να επωφεληθούν από ποιοτικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Με τη Ανάπλαση του κέντρου του Μεσημερίου, π/υ 501.800,00 ευρώ, για την υλοποίηση του οποίου προϋπόθεση αποτελεί η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της ΟΤΔ Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε., μια σειρά εργασιών (κατασκευαστικές, αποκατάστασης οδοστρωμάτων και οδοφωτισμού, δημιουργία χώρων πρασίνου κ.α.) μπαίνει στο πρόγραμμα, επιδιώκοντας:

  • Τη λειτουργική αναβάθμιση του βασικότερου κοινόχρηστου χώρου του οικισμού.
  • Τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας του μέσα από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ανάπλασης, που θέτει στο στόχαστρό της την επανάκτηση του δημόσιου χώρου, την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητάς του και ως εκ τούτου, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και ισχυροποίηση των σχέσεων καλής γειτονίας και επαφής μεταξύ των κατοίκων.
  • Τη διάνοιξη νέων προοπτικών ανάπτυξης, την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση των δεσμών των δημοτών με την περιοχή.

 

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ