Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
04/06/2020 ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

 

Συμπολίτες μου,

Ζούμε σε έναν ευλογημένο, ξεχωριστό τόπο, που συνδυάζει μοναδικά τη φύση, την ιστορία, την ψυχαγωγία και τη φιλοξενία.

Στα 52 χιλιόμετρα ακτογραμμής, που διαθέτει ο Δήμος μας, ο καθένας από σας μπορεί να κολυμπήσει στα πεντακάθαρα νερά των πέντε (5) βραβευμένων με Γαλάζια Σημαία παραλιών μας.

Να απολαύσει τη βόλτα του πεζός ή με το ποδήλατό του. Να πιει το καφεδάκι του ή το ντόπιο τσίπουρο σε ένα από τα δεκάδες ταβερνάκια με θέα τη Θεσσαλονίκη μας και το όμορφο ηλιοβασίλεμα του Θερμαϊκού κόλπου.

Να καμαρώσει τα παιδιά του, που μπορούν να παίζουν με ασφάλεια στις πλατείες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.  

Και όλ’ αυτά, διότι οι περισσότεροι σεβόμαστε το περιβάλλον όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Διότι δεν πετάμε τα σκουπίδια μας έξω από τα καλαθάκια. Δεν αφήνουμε τις γόπες στην άμμο. Δεν πετάμε το πλαστικό ποτήρι στην ακτή για να την ξαναβρούμε καθαρή και την επόμενη μέρα. Νοιαζόμαστε και προσπαθούμε να μη διαταράσσουμε την ισορροπία της φύσης, που φροντίζει να εμπλουτίζει το υγρό βασίλειο της περιοχής και με άλλα θαλάσσια όντα όπως η χελώνα Καρέττα – Καρέττα.  

Φίλες και Φίλοι,

Η 5η Ιουνίου, είναι ημέρα θεσπισμένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τον ετήσιο εορτασμό του περιβάλλοντος. Πρόκειται, όμως, για γιορτή ή, μήπως, για περισυλλογή και απολογισμό των προσπαθειών μας για τη σωτηρία του πλανήτη; Σίγουρα, πάντως, αφορά σε μία μέρα ορόσημο που υπενθυμίζει τη δέσμευσή μας, την ανανέωση του αγώνα μας για τη διατήρηση και διαιώνιση του φυσικού μας πλούτου.

Η Διοίκησή  μας έχει τοποθετήσει τα θέματα αυτά σε πρώτη προτεραιότητα και, ήδη, τα αποτελέσματα των συνεργασιών με εθελοντικές ομάδες και συλλόγους είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Όμως, ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι συνεχής και θέλω την ενεργή συμμετοχή σας στην προσπάθειά μας. Από ένα μικρό λιθαράκι ο καθένας μας. Για να θαυμάσουμε, να απολαύσουμε την ομορφιά που προσφέρθηκε απλόχερα στον τόπο μας. Να νιώσουμε ενεργοί πολίτες.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοούμε τα σήματα κινδύνου που εκπέμπονται από το οικοσύστημα σε όλο τον πλανήτη. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων. Το περιβάλλον είναι ζωή. Είναι ο αέρας που αναπνέουμε. Ας το προστατέψουμε! Το ΕΜΕΙΣ, είναι πάντα καλύτερο από το εγώ!

 

                                                                                    Ο  Δήμαρχος Θερμαϊκού

                                                                                Γεώργιος Τσαμασλής

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων