Περιβαλλοντική δράση
16/09/2019 ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Λάστιχα, γυαλιά, υφάσματα, σίδερα, δίχτυα, πλαστικά αντικείμενα, μπουκάλια ήταν μερικά από τα «ευρήματα» των δυτών κατά τη διάρκεια καθαρισμού τμήματος του βυθού στο Λιμάνι Νέας Μηχανιώνας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και καθαρισμός της παράκτιας ζώνης από εθελοντές, που συνέδραμαν ενεργά τη δράση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ε.Ε., τις εθελοντικές δράσεις της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, «Όλοι μαζί μπορούμε» και της iSea.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Δήμος Θερμαϊκού, μέσω της  Αντιδημαρχίας Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού. Ο Αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Τροκάνας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, επεσήμανε τη σημαντικότητα τέτοιων δράσεων και τόνισε πως «ο Δήμος Θερμαϊκού δηλώνει «παρών» σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για τα 52 χλμ ακτογραμμής, που διαθέτουμε ως Δήμος, και έχουμε την υποχρέωση να τα σεβόμαστε, διατηρώντας τα καθαρά και περιποιημένα προς όφελος όλων μας».

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι το τέλος του Φθινοπώρου οργανώνονται παρόμοιες σε ακόμη τέσσερις (4) πόλεις της χώρας μας.

Παρών και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Γιώργος Μαρκοπουλιώτης.

Εκατοντάδες άχρηστα και βλαβερά αντικείμενα, πεταμένα από ανθρώπων χέρια, ρυπαίνουν θάλασσες και ακτές όλου του πλανήτη, ο οποίος εκπέμπει SOS ολοένα και περισσότερο καθημερινά. Για την ουσιαστική ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των πολιτών και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα εθελοντισμού, ο Δήμος προτίθεται να καθιερώσει καμπάνιες ενημέρωσης, εκδηλώσεις, αλλά και δράσεις για ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Για το Γραφείο Τύπου,

Κων/να Τάπρα,

ΔΕ Δημοσιογράφων

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων