Πέμπτη 28-03-24
ΆρθραΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΕορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΘΕΜΑ: «Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940»

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 KAI βάσει του Αρ. Πρωτ.: 67269 / 13-12-2020 εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Επιπροσθέτως, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του ιού, οι φετινές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, και καταθέσεις στεφάνων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγεία και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Σε ό,τι αφορά στους μαθητές, επισημαίνεται πως τόσο στις Δοξολογίες όσο και στις καταθέσεις στεφάνων, θα παραστούν ΜΟΝΟ οι Σημαιοφόροι του κάθε σχολείου.

Σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ.: 567945(778) + [567960(779) + 569294(782) + 570665(793)] του Αυτοτελούς Γραφείου και Δημοσίων-Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ορίζεται:

α. Γενικός Σημαιοστολισμός σε όλη την Επικράτεια από την όγδοη πρωινή ώρα (8:00 ́) της 25ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020.

β. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2020.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Εορταστικές εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Κοινότητα Περαίας

Στις 10.00΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Άνω Περαία.

Στις 10.00΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, στην Κάτω Περαία.

Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:

1.Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων στο Μνημείο Ηρώων (Άνω Περαία) ως εξής: ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Τσαμασλής, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, το Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού, εκπρόσωπος Σχολικών Μονάδων.

3.Εθνικός Ύμνος.

Τελετάρχης ορίζεται η κα Κωνσταντίνα Τάπρα, εργαζόμενη του Δήμου Θερμαϊκού, τηλ.: 2392330007

Κοινότητα Νέων Επιβατών

Στις 10.00΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Οσίας Παρασκευής.

Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:

1.Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής:  ο Αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Μπάρμπας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος Σχολικών Μονάδων.

Κοινότητα Αγίας Τριάδας

Στις 10.00΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας.

Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:

1.Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: Η Αντιδήμαρχος, Σοφία Ζηφκοπούλου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος Σχολικών Μονάδων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας

Στις 09.30΄θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της Σημαίας.

Στις 10.00΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.

Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:

1.Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κωνσταντίνος Κούτουκας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος Σχολικών Μονάδων.

3.Εθνικός Ύμνος

Τελετάρχης για την Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας και υπεύθυνος συντονιστής για τις Κοινότητες Ν. Μηχανιώνας, Αγγελοχωρίου και Ν. Κερασιάς ορίζεται ο κ. Γεώργιος Μπαλασάς.

Κοινότητα Αγγελοχωρίου

Στις 10.15΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Αγίου Νικολάου.

Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:

1.Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος Σχολικών Μονάδων.

Κοινότητα Νέας Κερασιάς

Στις 10.30΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Κοινότητα Επανομής

Στις 10.30΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:1.

Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων, στη μνήμη των πεσόντων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Αντιδήμαρχος, Χρήστος Τζίνας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος Σχολικών Μονάδων.

3.Εθνικός Ύμνος

Για τις Κοινότητες Επανομής και Μεσημερίου υπεύθυνος συντονιστής ορίζεται ο κ. Νικόλαος Χριστοφόρου, εργαζόμενος του Δήμου Θερμαϊκού.

Κοινότητα Μεσημερίου

Στις 10.00΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος.

Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:

1.Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων, στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος Σχολικών Μονάδων.

3.Εθνικός Ύμνος.

Το Αστυνομικό  Τμήμα Θερμαϊκού, παρακαλείται  για  την τήρηση της τάξεως και λοιπές λεπτομέρειες που το αφορά, στους χώρους κατάθεσης στεφάνων.

«Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, η οποία συνοψίζεται στις παρακάτω αράδες, γραμμένες από το χέρι ενός πατέρα προς τον γιο του, που πολεμούσε στο μέτωπο στις 25 Νοεμβρίου 1940, και δείχνει το αστείρευτο πάθος των Ελλήνων να αντισταθούν σ΄ όποιον βάναυσα τους προσβάλλει και επιχειρεί να τους στερήσει την ελευθερία. Είναι μια επιστολή, απάντηση στον γιό του που του ζητά σε ποια διεύθυνση να στείλει γράμμα στον αδελφό του που πολεμούσε κι αυτός σε άλλο σημείο του μετώπου. Η απάντηση συγκλονιστική:

«Παιδί μου μου ζητάς τη διεύθυνση του αδελφού σου. Σου τη γράφω: Πάνθεον Ηρώων. Σφίξε την καρδιά σου. Σε φιλώ. Ο πατέρας σου».

Όλοι οι Έλληνες υψώστε τη Σημαία μας. Χρόνια Πολλά, Ελλάδα».

Ο   Δ ή μ α ρ χ ο ς

Γεώργιος Τσαμασλής