Παρασκευή, 14 Μαΐου

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ– ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 23923 30045 από 8πμ. – 2μμ.

Άρθρα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ «Ήρωες 21 σε Δράση» - Δ. Παπανικολής – Ανδρέας Μιαούλης – Λ....

«Ήρωες 21 σε Δράση» – Δ. Παπανικολής – Ανδρέας Μιαούλης – Λ. Μπουμπουλίνα

27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
«Ήρωες 21 σε Δράση» Ευχαριστούμε πολύ για το έργο τον Αδωνι, 12 ετών από τους Ν. Επιβάτες!
Τίτλος έργου 1821: “Δημήτριος Παπανικολής – Ανδρέας Μιαούλης – Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα”
Εν πλω…1821
Η ελληνική εμπορική ναυτιλία άνθησε από το β΄ μισό του 18ου αι. ευνοημένη από τη διεθνή ιστορική συγκυρία που επέτρεψε στους Έλληνες εμπόρους και πλοιοκτήτες να συμμετάσχουν στο διεθνές εμπόριο.
Τα κέρδη που αποκόμιζαν οι Έλληνες πλοιοκτήτες από αυτές τις επιχειρήσεις ήταν τεράστια. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά, χρηματοδότησε την Επανάσταση. Τρία νησιά είχαν τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους:
η Ύδρα (186 πλοία), οι Σπέτσες (64 πλοία)
και τα Ψαρά (40 πλοία).
Με την κήρυξη της Επαναστάσεως στην Πελοπόννησο, τα ίδια εμπορικά πλοία μετατράπηκαν σε πολεμικά, ενώ εμποροκαπεταναίοι, όπως ο Μιαούλης, ο Τομπάζης, ο Σαχτούρης πρωταγωνίστησαν στις ναυτικές επιχειρήσεις.
Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, oταν ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση, είχε σχηματίσει δικό της εκστρατευτικό σώμα από Σπετσιώτες, τους οποίους αποκαλούσε «γενναία μου παλικάρια».
Υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S-120) Το όνομα “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” προέρχεται από τον Δημήτριο Παπανικολή, πυρπολητή που έδρασε κατά την Επανάσταση του 1821.
Με τη λέξη «πυρπολητής» εννοούμε τον κυβερνήτη του μπουρλότου, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που το εγκατέλειπε αφού του είχε ήδη βάλει φωτιά….
Με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821!
«Ήρωες 21 σε Δράση» Διαδικτυακή Δράση Ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους, από το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και την Αντιδημαρχία Τουρισμού , Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού.
Κ..

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΤΑΦΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ Το γραφείο κοιμητηρίων του Δήμου Θερμαϊκού στην προσπάθεια της εύρυθμης λειτουργίας των οκτώ Δημοτικών κοιμητηρίων και εξαιτίας του μεγάλου προβλήματος που...

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ 2021

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ / BEACH CLEAN UP! / European Maritime Day in My Country 2021 #EMD2021 #EMDInMyCountry EU Maritime & Fish ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...

Διαδικτυακή ομιλία για την επιληψία στο σχολείο

  Διαδικτυακή ομιλία με τίτλο: «Διαχείριση της επιληψίας στο σχολικό περιβάλλον» πραγματοποιείται το Σάββατο, 22 Μαΐου 2021, από τις 11:00 έως τις 13:00. Η επιληψία, με...