Παρασκευή 29-03-24
ΆρθραΝΕΑΘΕΜΑ: Κάπνισμα – Ενημέρωση

ΘΕΜΑ: Κάπνισμα – Ενημέρωση

Ενημερωτική συνάντηση, με αφορμή την πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, είχε η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού με τους εργαζομένους σε όλες τις υπηρεσίες του.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής, κάλεσε το προσωπικό να σεβαστεί το νόμο. «Κάθε πολίτης δικαιούται να προστατεύεται πλήρως από τον καπνό και εμείς πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που θα προασπίσουμε αυτό το δικαίωμά του. Αυτό στην ουσία είναι και ένα μέτρο που ενθαρρύνει την προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος για αυτούς που, πραγματικά, το έχουν πάρει απόφαση…», τόνισε εμφαντικά ο Δήμαρχος, ενώ με την ιδιότητά του ως ιατρός επεσήμανε τα εξής: «Το κάπνισμα είναι η πιο σοβαρή αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας και επιβαρύνει ολόκληρο το αναπνευστικό σύστημα. Τα δύο λεπτά χαλάρωσης που μπορεί να μας χαρίζει, μας τα στερεί στο πολλαπλάσιο στο μέλλον…».
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πάρις Πεντούσης, επίσης με την ιδιότητα του ιατρού, αναφέρθηκε, κυρίως, στις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία, αλλά και στη δυσαναλογία ανάμεσα στην ευχαρίστηση από το κάπνισμα και στους κινδύνους από αυτό. Παράλληλα, γνωστοποίησε έρευνα σύμφωνα με την οποία, κάθε χρόνο στη χώρα μας αφανίζεται ένας ολόκληρος δήμος 20.000 κατοίκων εξαιτίας των θανάτων, που έχουν άμεση σχέση με τη χρήση του τσιγάρου.
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Πολιτικής – Αλληλεγγύης & Απασχόλησης, Τατιανός Μάγγος, ανέπτυξε περισσότερο το κεφάλαιο της συμπεριφοράς του προσωπικού στον εργασιακό χώρο. «Όλοι μας πρέπει να σεβαστούμε το νόμο του κράτους, που στην ουσία έρχεται να εφαρμόσει το δικαίωμα της συνταγματικής ισοτιμίας και ισονομίας των πολιτών απέναντι στο κάπνισμα» τόνισε ο κ. Μάγγος και κλείνοντας την παρέμβασή του υπογράμμισε «είμαι σίγουρος ότι, με την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που σας διακρίνει, θα ανταποκριθείτε όλοι σε αυτό το νέο μέτρο, που καλούμαστε να εφαρμόσουμε πιστά, με γνώμονα πάντα την εύρυθμη λειτουργία του δήμου, το σεβασμό του κοινού, αλλά και των συναδέλφων, που δεν καπνίζουν».

Για το Γραφείο Τύπου

Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ