Παρασκευή 29-03-24
ΆρθραΝΕΑΘΕΜΑ: ΔΗΚΕΘ – Προσλήψεις ΑΜΕΑ

ΘΕΜΑ: ΔΗΚΕΘ – Προσλήψεις ΑΜΕΑ

Πέντε άτομα που ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων – ΑμεΑ ωφελούνται από το τριετές πρόγραμμα δράσης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θερμαϊκού (ΔΗΚΕΘ), που συμμετέχει στα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Προγράμματα του ΟΑΕΔ, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας της περιοχής μέσω της επιδότησης νέων θέσεων εργασίας.
Βάσει της εγκυκλίου Β115231/04-05-07 και της Κ.Υ.Α. 200064/15-3-2007 το πρόγραμμα είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ η διάρκεια του ανέρχεται στους 36 μήνες με την υποχρέωση ο εργοδότης να απασχολήσει το άτομο 12 επιπλέον μήνες χωρίς επιχορήγηση.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Ιωάννη Αλεξανδρή, «η Δημοτική Αρχή, μέσω της ΔΗΚΕΘ, σκοπεύει στη μεγαλύτερη και ποιοτικότερη αξιοποίηση της κοινωνικής οικονομίας για την καταπολέμηση της ανεργίας, την αύξηση της απασχόλησης και τελικά το όφελος των ίδιων των ανέργων».
«Η ΔΗΚΕΘ, στο πλαίσιο των κοινωφελών καθηκόντων της, δίνει προτεραιότητα στα άτομα ή σε ομάδες κοινωνικά ευάλωτες, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή και διακρίσεις στην κοινωνική ή και επαγγελματική τους ένταξη», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ, Θεμιστοκλής Ασθενίδης.
Στο Δήμο Θερμαϊκού απασχολούνται, περίπου, από τα μέσα Μαΐου τρεις άντρες και δύο γυναίκες δραστηριοποιούμενοι στους τομείς της καθαριότητας και φύλαξης.

Για το Γραφείο Τύπου

Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ