Πέμπτη 25-04-24
ΆρθραΝΕΑΘΕΜΑ: Καταπολέμηση κουνουπιών

ΘΕΜΑ: Καταπολέμηση κουνουπιών

Για όγδοη συνεχή χρονιά εκτελείται το έργο καταπολέμησης κουνουπιών στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, συμβάλλοντας σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Το πρόγραμμα, που εφαρμόζεται εκτός από το Δήμο Θερμαϊκού και στους γειτονικούς δήμους σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρία Οικοανάπτυξη Α.Ε., χρησιμοποιεί μεθόδους, που δεν εγκυμονούν κινδύνους για το περιβάλλον και για άλλους οργανισμούς πέραν των κουνουπιών.
Η τρόπος εφαρμογής του έργου είναι η προνυμφοκτονία, ο συστηματικός δηλαδή έλεγχος των υδατοσυλλογών της περιοχής που αποτελούν τις εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών, καθ’ όλο το διάστημα του καλοκαιριού. Οι ψεκαστικές παρεμβάσεις περιορίζονται αποκλειστικά στα στάσιμα νερά, όπου διαπιστωμένα φιλοξενούνται προνύμφες κουνουπιών και πραγματοποιούνται με νέα προνυμφοκτόνα σκευάσματα, ηπιότερα από αυτά που χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα.
Στο δήμο μας παρακολουθούνται περισσότεροι από εκατό (100) σταθμοί ελέγχου στο περιαστικό περιβάλλον, κυρίως ρέματα, αλλά και σημειακές εστίες που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό των δήμων, όπως υπερχειλίσεις από σπασμένους σωλήνες, στάσιμα νερά σε φραγμένα φρεάτια όμβριων κ.α.
Πιο συγκεκριμένα, στις περιοχές που ακόμη δεν έχουν ενταχθεί στο αποχετευτικό δίκτυο ελέγχονται, περίπου, 2.500 βόθροι, οι οποίοι έχουν αποτυπωθεί σε χάρτες και αξιοποιούνται ανάλογα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργούνται κάθε χρόνο.

Για το Γραφείο Τύπου

Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ