Παρασκευή 19-04-24
ΆρθραΝΕΑΘΕΜΑ: Καθαρισμός των ακτών

ΘΕΜΑ: Καθαρισμός των ακτών

Εξόρμηση καθαρισμού των ακτών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δήμο Θερμαϊκού, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η παραλία των Νέων Επιβατών, όπου μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Θερμαϊκού, του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, στρατευμένοι θητείας, που υπηρετούν στη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος και το Λιμενικό Σώμα, συμμετείχαν εθελοντικά στη συμβολική, αλλά τόσο σημαντική πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όλοι οι συμμετέχοντες εφοδιάστηκαν με τα απαραίτητα γάντια, σακούλες και καπέλα από τους εργαζομένους του Δήμου. Παρών στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου & Φωτισμού, Κωνσταντίνος Μπάρμπας, οι οποίοι εξήραν την προσπάθεια, κυρίως, των μικρών παιδιών για την ευαισθησία τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα.
«Η προστασία του περιβάλλοντος έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής των σημερινών και μελλοντικών γενεών. Η συμμετοχή των παιδιών, αλλά και των εθελοντών στρατευμένων θητείας αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ικανοποιημένος ο Δήμαρχος και κατέληξε υπογραμμίζοντας τα εξής: «Τέτοιες εκδηλώσεις αποβλέπουν στην αφύπνιση της Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας, αλλά και στην ανάδειξη της Κοινωνικής Συμμετοχής. Με λίγα λόγια, πρόκειται για την επιβίωση του ανθρώπου στον πλανήτη! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες».
Στο τέλος της εκστρατείας καθαρισμού προσφέρθηκαν ροφήματα και σάντουιτς σε όλους τους συμμετέχοντες.

Για το Γραφείο Τύπου

Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ