Παρασκευή 29-03-24
ΆρθραΝΕΑΘΕΜΑ: Πάρκο Συνεταιρισμού

ΘΕΜΑ: Πάρκο Συνεταιρισμού

Ένα καλαίσθητο πάρκο αναψυχής πρόκειται να δημιουργηθεί σε χώρο 2.260 τ.μ., που βρίσκεται επί των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αγνώστου Στρατιώτη (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου), μετά την αποδοχή από το Δήμο Θερμαϊκού της δωρεάν παραχώρησης προς χρήση για πενήντα (50) χρόνια δύο (2) ακινήτων ιδιοκτησίας του Γεωργικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού Περαίας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα υπ’ αριθμ. 59 & 64 οικόπεδα του 10ου Ο.Τ. Περαίας εμβαδού 1.787 τ.μ. & 473 τ.μ. αντιστοίχως, που έως σήμερα εξυπηρετούσαν τις αποθηκευτικές ανάγκες του Δήμου Θερμαϊκού.
Έπειτα από τη συμφωνία αυτή ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ολοκληρώσει μέσα στην πρώτη τριετία με δικές του δαπάνες την ανάπλαση και αξιοποίηση του παραχωρηθέντος χώρου.
Ήδη, μελετάται το ενδεχόμενο της διατήρησης και ανακατασκευής ενός κτιρίου, μέσα στο οποίο θα στεγάζεται η Υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας και το ΚΑΠΗ Περαίας.
Το πάρκο που θα δημιουργηθεί θα ονομασθεί «Πάρκο Συνεταιρισμού», προς τιμή των μελών του Γεωργικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού Περαίας για τη γενναιόδωρη απόφαση τους.
«Ό,τι και να πει κανείς για το Γεωργικό Πιστωτικό Συνεταιρισμό Περαίας είναι λίγο…», επισημαίνει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής. «Πρόκειται για ένα Συνεταιρισμό, που σέβεται το παρελθόν του τόπου και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία και ανεπτυγμένο το αίσθημα ευθύνης. Η παραχώρηση των δύο οικοπέδων είναι για μας, αλλά, κυρίως, για τα μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους, μάννα εξ ουρανού. Με ήπιες παρεμβάσεις θα δημιουργήσουμε ένα χώρο πλήρως περιφραγμένο, που θα παρέχει τη δυνατότητα για ασφαλές παιχνίδι στα παιδιά μας», καταλήγει ο κος Αλεξανδρής.

Για το Γραφείο Τύπου,
Δημ. Σχέσεων & Ενημέρωσης

Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ