Πέμπτη 25-04-24
ΆρθραΝΕΑΘΕΜΑ: 1ο Μαθητικό Συνέδριο Δήμου Θερμαϊκού

ΘΕΜΑ: 1ο Μαθητικό Συνέδριο Δήμου Θερμαϊκού

Περισσότεροι από 2.000 μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θερμαϊκού αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου και ώρα 10.30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του «ΚΑΠΠΑ 2000».
Το συνέδριο, που έχει θέμα «τα παιδιά μιλούν για τα παιδιά», αποτέλεσε μία πρωτότυπη ιδέα του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Νέων Επιβατών. Εκπονήθηκαν έντεκα (11) εργασίες με ελεύθερη επιλογή θέματος από εβδομήντα οκτώ (78) μαθητές και μαθήτριες των εξής σχολικών μονάδων: Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας, Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Νέων Επιβατών, 1ο, 3ο, 4ο & 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, Γυμνάσιο Νέων Επιβατών, 1ο & 2ο Γυμνάσιο Περαίας και 1ο & 2ο Γενικό Λύκειο Θερμαϊκού.
Στόχος της διοργάνωσης είναι να δοθεί στους συμμετέχοντες μαθητές/τριες η ευκαιρία να αποκτήσουν σε νεαρή ηλικία μια μοναδική εμπειρία, που συνήθως αποκτάται σε πανεπιστημιακό ή μεταπανεπιστημιακό επίπεδο.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Νέων Επιβατών, Δημήτριο Μητρόπουλο, «Το συνέδριο αυτό θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά μας να συζητήσουν, να προβληματιστούν και να ανταλλάξουν τις σκέψεις, τις ιδέες και τις εμπειρίες τους για διάφορα επίκαιρα και άλλα θέματα της σύγχρονης ζωής».
«Είναι πολύ σημαντικό για μας τους μεγάλους όχι απλώς να ακούσουμε, αλλά να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς της νεολαίας, να γνωρίσουμε τις δράσεις των νέων παιδιών, τα ενδιαφέροντά τους, τις εμπειρίες τους, τις ανάγκες τους. Ο Δήμος Θερμαϊκού με χαρά υποδέχεται και στηρίζει την παρθενική προσπάθεια των σχολείων μας και ελπίζει ότι αυτή θα στεφθεί με επιτυχία και θα αποτελέσει θεσμό για τα επόμενα χρόνια», επισημαίνει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού.

Για το Γραφείο Τύπου,
Δημ. Σχέσεων & Ενημέρωσης

Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων

ΑΦΙΣΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ