Τρίτη 23-04-24
ΆρθραΝΕΑΘΕΜΑ: Νέα πρόσωπα στις Αντιδημαρχίες, παραμένει ο Πρόεδρος Δ.Σ.

ΘΕΜΑ: Νέα πρόσωπα στις Αντιδημαρχίες, παραμένει ο Πρόεδρος Δ.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλλαγή «φρουράς» πραγματοποιείται στις τρεις (3) από τις τέσσερις (4) Αντιδημαρχίες του Δήμου Θερμαϊκού. Χθες, 26/1, ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών από τους νέους Αντιδημάρχους με την υπογραφή των σχετικών Αποφάσεων Δημάρχου.
Με βάση την 32/26-1-2009 Απόφαση Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Δημοτικών Εσόδων ορίζεται η Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας, Ευτυχία Ζαριφέ – Παλιούρα, η οποία αντικαθιστά τον Ιωάννη Βασιλειάδη. Γενική αρμοδιότητα ορίζεται η εποπτεία του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Με την ίδια απόφαση, ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, Βασίλειος Αθανασιάδης, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Αρχιτεκτονικού, Οδοποιίας και Περιβάλλοντος, αντικαθιστώντας τον Ιωάννη Βογιατζή.
Γενική Αρμοδιότητά του ορίζεται η εποπτεία του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την 33/26-1-2009 Απόφαση Δημάρχου, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Πολιτικής – Αλληλεγγύης και Απασχόλησης, Σοφία Ζηφκοπούλου, αντικαθίσταται από τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, Τατιανό Μάγγο, γενική αρμοδιότητα του οποίου ορίζεται η εποπτεία του Τμήματος Διοικητικών Υπηρεσιών, του Αυτοτελούς Γραφείου Προγραμματισμού και των Γραφείων Υποστήριξης Αιρετών Οργάνων και Μηχανοργάνωσης & Πληροφορικής.
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Πρασίνου και Φωτισμού παραμένει ο Κωνσταντίνος Μπάρμπας.
Οι νέοι Αντιδήμαρχοι αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους την 1η Φεβρουαρίου 2009.
Στις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009 Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχτηκε, κατόπιν φανερής ψηφοφορίας, γι’ ακόμη μία φορά ο κ. Πάρις Πεντούσης, ο οποίος προτάθηκε από την πλειοψηφία.
Με τον ίδιο τρόπο η κα Παρθένα Παπαδοπούλου εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., ενώ Γραμματέας του Δ.Σ. εξελέγη ο κ. Ευάγγελος Ψαραδέλλης.
Την ίδια μέρα έγινε και η ψηφοφορία για την ανάδειξη των τακτικών μελών της δημαρχιακής επιτροπής. Διενεργήθηκε φανερή ψηφοφορία και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Κυριακή Καζουλίδου, Ιωάννης Βασιλειάδης, Ευτυχία Ζαριφέ – Παλιούρα, Τατιανός Μάγγος, Ιωάννης Κοκόζης, Δημήτριος Καπλάνης.
Στη συνέχεια διεξήχθη ψηφοφορία για την ανάδειξη των αναπληρωματικών μελών, τα οποία είναι τα εξής:
Κωνσταντίνος Τροκάνας, Ιωάννης Βογιατζής, Θεμιστοκλής Ασθενίδης, Παναγιώτης Μήλιος, Παναγιώτης Ερμείδης.

Για το Γραφείο Τύπου,
Δημ. Σχέσεων & Ενημέρωσης
Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ