Παρασκευή 19-04-24
ΆρθραΝΕΑΣύνδεση Δήμου Θερμαϊκού με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Σύνδεση Δήμου Θερμαϊκού με το δίκτυο φυσικού αερίου.

«Συντονισμένες ενέργειες» και «επίμονες προσπάθειες» είναι οι λέξεις κλειδιά που σχετίζονται άμεσα με την επίσπευση της ανάπτυξης του δικτύου του φυσικού αερίου. Ρυθμιστής ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής που πέτυχε την τάχυνση των ενεργειών της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε. για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και στο Δήμο Θερμαϊκού.
Τα ανωτέρω επικυρώθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου με τον Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Λεωνίδα Μπακούρα, και τον Υπεύθυνο Ανάπτυξης Αγοράς, Δημήτριο Βουλγαρίδη, της ΕΠΑ Α.Ε., που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/1/2008 στο δημαρχιακό μέγαρο, στην Περαία.
Οι τρεις άντρες συζήτησαν θέματα διαδικαστικής φύσεως, όπως την παροχή πληροφοριών σχετικές με τις περιοχές που θα ενταχθούν πρώτες στο δίκτυο, την υπόδειξη κοινόχρηστου χώρου για την εγκατάσταση υποσταθμού, τα δημοτικά και δημόσια κτίρια, τα επενδυτικά σχέδια ανάπτυξης εμπορικών χρήσεων, το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής κ.α.
Τα μηχανήματα «πιάνουν» δουλειά στις αρχές Απριλίου, ενώ οι πρώτες συνδέσεις αναμένεται να γίνουν το Σεπτέμβριο για τους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος Περαίας.
«Το φυσικό αέριο είναι η ενέργεια του 21ου αιώνα», υπογραμμίζει ο κος Αλεξανδρής και συνεχίζει: «είναι υποχρέωσή μας να συνδέσουμε το μέλλον του τόπου μας με αυτό. Οφείλουμε να συμβάλλουμε στη δυναμική ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά και στη διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες μας, μέσω της παροχής μιας οικονομικής, ασφαλούς και αποδοτικής μορφής ενέργειας».

 
Για το Γραφείο Τύπου,
Δημ. Σχέσεων & Ενημέρωσης
Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ