Πέμπτη 28-03-24
ΆρθραΝΕΑΘΕΜΑ: Προσλήψεις απολυμένων της “TATE & LYLE Greece Α.Ε.” «πρώην ΒΙΑΜΥΛ»

ΘΕΜΑ: Προσλήψεις απολυμένων της “TATE & LYLE Greece Α.Ε.” «πρώην ΒΙΑΜΥΛ»

            Ανάσα για δύο (2) απολυμένους – άνεργους, που προέρχονται από την επιχείρηση “TATE & LYLE Greece Α.Ε.” «πρώην ΒΙΑΜΥΛ», αποτελεί η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Θερμαϊκού να προχωρήσει στην πρόσληψη τους, «εκμεταλλευόμενη» σχετικό πρόγραμμα επιχορήγησης από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

 Η κοινωνική ευαισθησία του Δήμου Θερμαϊκού ειδικότερα προς μία μερίδα δημοτών του, που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη αυτό το διάστημα, εκφράστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το Δήμαρχο, Ιωάννη Αλεξανδρή, σε αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΑΜΥΛ, κατά τη  διάρκεια συνάντησης που είχε το πρωί της Τρίτης 13/1/2009 στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στην Περαία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Αλεξανδρής γνωστοποίησε τη θέληση του Δήμου να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες πρόσληψης των δύο απολυμένων δημοτών μας, δίνοντάς τους, έτσι, το δικαίωμα στην εργασία, ικανοποιώντας την επιθυμία τους να αισθανθούν και πάλι παραγωγικά μέλη της κοινωνίας.

«Φως στο Τούνελ», αποκάλεσε την αξίωση του Δήμου Θερμαϊκού ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΑΜΥΛ, Σταύρος Παμπουκίδης, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς το Δήμαρχο τονίζοντας με έμφαση τα εξής: «Είμαστε ανακουφισμένοι από την πρόθεσή σας να μας βοηθήσετε. Σιγά – σιγά και άλλοι δήμοι εκφράζουν την διάθεση να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό, που πραγματικά θα ανακουφίσει όλους τους συναδέλφους μου. Θερμές ευχαριστίες απ’ όλους μας για τη γενναία απόφασή σας».

«Το δικαίωμα στην εργασία είναι θεμελιώδες για όλους τους ανθρώπους, ωστόσο αυτό το δικαίωμα δεν είναι πάντα εγγυημένο», επεσήμανε ο Δήμαρχος. «Εμείς από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή είμαστε διατεθειμένοι να κινήσουμε τις διαδικασίες, ούτως ώστε να προσληφθούν δύο δημότες μας στις υπηρεσίες του Δήμου. Πιστεύουμε στο νόημα της λέξης εργασία. Πιστεύουμε πως η έλλειψή της πολλές φορές προκαλεί σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να «εκμεταλλευτούμε» τη δυνατότητα που μας δίνει η ρύθμιση στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και να εντάξουμε στο δυναμικό μας, αναλόγως της ειδικότητάς τους, τους συναδέλφους σας».

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, οι ενενήντα επτά (97) απολυμένοι μπορούν να απορροφηθούν από αμιγείς και μικτές επιχειρήσεις των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, αναλόγως της ειδικότητάς τους. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους τριάντα έξι (36) μήνες, ενώ μετά τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για, επιπλέον, δώδεκα (12) μήνες.

 

 

Για το Γραφείο Τύπου,

Δημ. Σχέσεων & Ενημέρωσης

Κων/να Τάπρα

ΔΕ Δημοσιογράφων

        

  

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ