Σάββατο 20-04-24
ΆρθραΝΕΑΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

                                                    Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 

        Ένα μεγάλο βήμα προς την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία έκανε ο Δήμος Θερμαϊκού, με την υπογραφή της σύμβασης για την Κτηματογράφηση- Πολεοδόμηση και πράξη του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

        Μία νέα πόλη μελετημένη και σχεδιασμένη με βάση μοντέρνα πρότυπα, με σύγχρονες υποδομές, σύντομα θα γεννηθεί, για να φιλοξενήσει νέους δημότες, νυν κατοίκους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα επιζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

        Σημαντικές είναι οι ωφέλειες που προκύπτουν από την υπογραφή της σύμβασης του Γ.Π.Σ. Εξάλλου η δημιουργία μίας νέας πόλης συνεπάγεται την προέκταση του ήδη υπάρχοντος δήμου και επομένως την αξιοποίηση της μέχρι τώρα ανεκμετάλλευτης γης, την αύξηση της τιμής των οικοπέδων, τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, όπως η χάραξη νέων δρόμων, η κατασκευή πάρκινγκ, χώρων αναψυχής, αθλητικών κέντρων και άλλων ποικίλων εγκαταστάσεων που θα διευκολύνουν τη διαμονή των δημοτών. 

        Επιπλέον, επαναφέρεται ο συντελεστής δόμησης για τον παλαιό οικισμό, καθορίζεται ζώνη υποδοχής μεταφοράς συντελεστού δόμησης, δημιουργείται τράπεζα γης, μέσω της οποίας ο Δήμος θα αναπτύξει κτίρια κοινωφελούς ενδιαφέροντος και ανταλλαγές ρυμοτομούμενων οικοπέδων, και, τέλος, αξιοποιούνται τα ακίνητα του Δήμου. 

        Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, υπογραμμίζει πως: « Η Κτηματογράφηση – Πολεοδόμηση και Πράξη εφαρμογής του εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. του Δήμου Θερμαϊκού ήταν ένα έργο- στόχος, το οποίο σήμερα πραγματώνεται και από το οποίο προκύπτουν σημαντικές ωφέλειες τόσο για τους σημερινούς δημότες και κατοίκους όσο και για τις επόμενες γενεές. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αποκτήσει ο τόπος αυτός την σπουδαιότητα που του αρμόζει και να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στις επόμενες δεκαετίες, καθώς, μετά την ολοκλήρωση και εφαρμογή της μελέτης, ο αριθμός των δημοτών θα ανέρχεται στους 60.000, γεγονός που θα προσδίδει δύναμη και κύρος στο Δήμο μας.

        Μία νέα εποχή ξεκινά για το Δήμο Θερμαϊκού, με θετικούς οιωνούς και διάθεση για πρόοδο.

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ