Πέμπτη 25-04-24
ΆρθραΝΕΑΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑ 2000

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑ 2000

Κύριε υπουργέ,
Κύριοι βουλευτές,    
Συνάδελφοι στην Αυτοδιοίκηση,     Κύριε πρόεδρε,
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Κυρίες και κύριοι:
 
Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω την ιατρική μου ιδιότητα και να σας πώ ότι η αναπηρία δεν είναι κάτι το οποίο απλά ερμηνεύεται με ιατρικούς όρους.
 
Είναι κάτι πολύ περισσότερο που αφορά και επηρεάζει όλες τις ανθρώπινες κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές δραστηριότητες.

Ο Αθλητισμός, αποτελεί ζωτικό εκπαιδευτικό εργαλείο, διδάσκει την ευγενή άμιλλα, την ομαδικότητα και το αίσθημα αλληλεγγύης.
 
Καταργεί τις διακρίσεις, διαπλάθει χαρακτήρες και μαθαίνει στην νεολαία μας να αγωνίζεται τίμια και να προσπαθεί να γίνει ολοένα και καλύτερη.
 
Ως νέα Δημοτική Αρχή, έχουμε θέσει ως εφικτό στόχο την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή μας.
 
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την υλοποίηση μεγάλων αθλητικών έργων προϋπολογισμού 1.050.000 € που θα καταστήσουν τον Δήμο μας αθλητικό τόπο και προορισμό έτοιμο να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις….
 
Δύο από αυτά τα είδατε ερχόμενοι εδώ στο ΚΑΠΠΑ 2000 και αναφέρομαι στα γήπεδα ποδοσφαίρου τα οποία πριν από λίγη ώρα εγκαινίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού ο κύριος Ιωαννίδης και τον ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και την κατανόηση που έδειξε για την ενίσχυση των προσπαθειών μας και για την επιτάχυνση των εργασιών.
 
 
Ταυτόχρονα, λειτουργούμε το Αθλητικό μας Κέντρο και φιλοξενούμε πολλαπλές αθλητικές αλλά και πολιτιστικές δραστηριότητες και ενθαρρύνουμε την συμμετοχή όλων με την ανάπτυξη μοντέρνων αθλημάτων.
 
Εξελίσσουμε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του BEACHVOLLEY ώστε να φιλοξενήσουμε ακόμα πιο μεγάλες διοργανώσεις από αυτές που έγιναν μέχρι σήμερα και μάλιστα σε περίπου ένα μήνα φιλοξενούμε για δεύτερη συνεχή χρονιά τους Τελικούς Νεανίδων και Παίδων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. 
 
Κυρίες και κύριοι:
Η δημιουργία του ΚΑΠΠΑ 2000 στην οποία συνέδραμε ουσιαστικά η προηγούμενη Δημοτική αρχή και τη λειτουργία του οποίου εμείς ως νέα διοίκηση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τόσο οικονομικά όσο και με άλλους τρόπους, ενισχύει την προσπάθεια που κάνουμε για να ενσωματώσουμε τις πολιτικές για τα άτομα αυτά στο γενικότερο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου Θερμαϊκού.
 
Οι Αθλητές με Αναπηρία με τα μέχρι τώρα κατορθώματά τους κάνανε την υπέρβαση του εαυτού τους και απέδειξαν σε όλους μας ότι η διαφορετικότητα τρέφει τη δημιουργικότητα.
 
Με τις νίκες τους μας οδήγησαν να πιστεύουμε στη μοναδικότητα και να τους αναγνωρίζουμε ως μια από τις ομάδες στόχου, που χρειάζονται υποστήριξη και ενθάρρυνση, στο πλαίσιο αρχών και δικαιωμάτων για την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία.
 
Οι επιδόσεις των Αθλητών με Αναπηρία φτάνουν πλέον σε υψηλό επίπεδο και καταφέρνουν να αναδείξουν την ισότητα που πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ αναπήρων και αρτιμελών.
 
Αναδεικνύουν αυτόν τον ηθικό αγώνα, που είναι υποχρεωμένο να κάνει κάθε άτομο με αναπηρία.
 
  
Κυρίες και Κύριοι:
 
Η ισότιμη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στην αθλητική κοινωνία, δεν είναι ζήτημα καλών προθέσεων και παραχωρήσεων.
Είναι ζήτημα αρχών και δικαιωμάτων.
Αν αυτό γίνει συνείδηση σε όλους μας θα έχουμε κάνει ένα βήμα παραπάνω.
 
Απόλυτα σταθερός στόχος μας, η ευγενής άμιλλα, και η καλλιέργεια στη νεολαία του τόπου μας των ευγενών ιδεωδών μέσα από τον Αθλητισμό.
 
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και δημιουργούς αυτής της μοναδικής για το είδος και το μέγεθος προσπάθειας.
 
Καλή επιτυχία !

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ