Παρασκευή 26-04-24
ΆρθραΝΕΑΗΜΕΡΙΔΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., με τη συνεργασία του Δήμου Θερμαϊκού, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Δράσης: «Λειτουργία Κέντρου Υποστήριξης της Τοπικής Οικονομίας: Υπηρεσία Υποστήριξης Παλιννοστούντων, Ανέργων Γυναικών, Οικονομικών Μεταναστών και Ευπαθών Ομάδων», που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης της Παραθαλάσσιας Ζώνης Περαίας & Ν. Επιβατών του Δήμου Θερμαϊκού» Μέτρο 3.9. του Π.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας 2000-2006 (το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά 80% και εθνικούς πόρους κατά 20%), πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα: «Η αναβάθμιση των ανθρώπινων πόρων και η προώθηση της κοινωνικής συνοχής ως μοχλός τοπικής ανάπτυξης».
 
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2008 και ώρα 17:00 στο Ξενοδοχείο GoldenStarHotel, Ακτής 73, Περαία Θεσσαλονίκης. 
 
Στόχος της Ημερίδας ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης της υλοποίησης της Δράσης Συμβουλευτικής και της Λειτουργίας του Κέντρου Υποστήριξης της Τοπικής Οικονομίας στο πλαίσιο του ως άνω Σχεδίου. Στο πλαίσιο αυτό έγινε παρουσίαση και επεξεργασία θεμάτων, όπως η συμβολή της Δράσης Συμβουλευτικής στην αύξηση της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ τοπικών φορέων και κοινωνικών εταίρων με στόχο την τοπική ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, καθώς και η παρουσίαση των τοπικών κοινωνικών αναγκών, όπως καταγράφηκαν στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου. Τέλος, συζητήθηκαν προβλήματα, που αντιμετωπίστηκαν κατά την υλοποίηση, καθώς και προτάσεις βελτίωσης και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο τομέα της ανάπτυξης ανθρώπινων πόρων.
Στην Ημερίδα παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Αλεξανδρής Ιωάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Ελευθέριος Κεραμιδάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, κοινωνικών εταίρων, συλλόγων και ωφελούμενοι του προγράμματος. 

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ