Δευτέρα, 14 Ιουνίου

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ– ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 23923 30045 από 8πμ. – 2μμ.

Άρθρα ΝΕΑ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

 
 
Η πιο χιλιοειπωμένη λέξη… η πρώτη λέξη που έρχεται στα χείλη μας στις δύσκολες καταστάσεις, το πρώτο πρόσωπο που σκεφτόμαστε όταν κάτι καλό μας συμβαίνει!
 
Η πιο σημαντική παρουσία στη ζωή του ανθρώπου. Η αγάπη της είναι η πιο ανιδιοτελής στον κόσμο. Οι συμβουλές της είναι πάντα οι σωστές. Η μητέρα ήταν, είναι και θα είναι μια ξεχωριστή ύπαρξη, ένας ανυπέρβλητος δεσμός αίματος για το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικα.
 
Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός.
 
Προικισμένη με τη δύναμη της αγάπης και την ομορφιά της συγνώμης, αποτελεί τον πόλο έλξης της ανθρώπινης ζωής και ευτυχίας. Αποτελεί ταυτόχρονα θεμέλιο της οικογένειας αλλά και της κοινωνικής δομής γενικότερα, ενώ συμβολίζει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
 
Η μητέρα αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα όσια και ιερά, είναι σύμβολο της ενότητας, της αγάπης, της συμπάθειας και της συγνώμης.
 
Ο σεβασμός και η τιμή σ’ αυτό το πρόσωπο, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται κι από την ανάγκη αναγνώρισης ενός έργου απαραίτητου στην οικογενειακή και κοινωνική συνοχή και ευρυθμία.
 
Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια παγκόσμια αναγνώριση της ιερής αποστολής της μητέρας και της κοινωνικής της προσφοράς. Η μητέρα διαπλάθει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του παιδιού της και το στηρίζει σε όλη του τη ζωή. Είναι αυτή που παρακολουθεί βήμα-βήμα την πορεία του και το προστατεύει σε κάθε κίνδυνο ή δυσκολία.
 
Σήμερα είναι η γιορτή της παντοτινής, άδολης και ακατάλυτης αγάπης, της αφοσίωσης, της στοργής και της θυσίας.
 
Έχουμε όλοι μας την υποχρέωση, να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε την κάθε μητέρα στο έργο και την αποστολή της.
 
Η γιορτή της μητέρας αποτελεί μια ευκαιρία να δείξει ο καθένας μας και «επίσημα» πόσο πολύ την αγαπάμε! Η έκφραση της αγάπης μας με ένα λουλούδι είναι το καλύτερο δώρο γι’ αυτήν!
 
Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες !
 
 
Ιωάννης Αλεξανδρής
Δήμαρχος Θερμαϊκού
 

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΔΑΠ – ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ. ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΤΟΥ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΚΔΑΠ ΔΗΠΠΑΚΥΘ 2021 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΔΑΠ – ΔΗΚΕΘ ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ. ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΤΗΣ ΔΗΚΕΘ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΚΔΑΠ ΔΗΚΕΘ 2021 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ

Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτής Νο6+ Νο7

Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτής Νο6+ Νο7 ΠΕΡΑΙΑ - Ν.ΕΠΙΒΑΤΕΣ - ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, Δήμου Θερμαϊκού Αντιδημαρχία Τουρισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Εθελοντισμού Δήμου Θερμαϊκού ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. - Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας στο Δήμο...