Τρίτη 23-04-24
ΆρθραΝΕΑΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

 
 
Η πιο χιλιοειπωμένη λέξη… η πρώτη λέξη που έρχεται στα χείλη μας στις δύσκολες καταστάσεις, το πρώτο πρόσωπο που σκεφτόμαστε όταν κάτι καλό μας συμβαίνει!
 
Η πιο σημαντική παρουσία στη ζωή του ανθρώπου. Η αγάπη της είναι η πιο ανιδιοτελής στον κόσμο. Οι συμβουλές της είναι πάντα οι σωστές. Η μητέρα ήταν, είναι και θα είναι μια ξεχωριστή ύπαρξη, ένας ανυπέρβλητος δεσμός αίματος για το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικα.
 
Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός.
 
Προικισμένη με τη δύναμη της αγάπης και την ομορφιά της συγνώμης, αποτελεί τον πόλο έλξης της ανθρώπινης ζωής και ευτυχίας. Αποτελεί ταυτόχρονα θεμέλιο της οικογένειας αλλά και της κοινωνικής δομής γενικότερα, ενώ συμβολίζει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
 
Η μητέρα αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα όσια και ιερά, είναι σύμβολο της ενότητας, της αγάπης, της συμπάθειας και της συγνώμης.
 
Ο σεβασμός και η τιμή σ’ αυτό το πρόσωπο, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται κι από την ανάγκη αναγνώρισης ενός έργου απαραίτητου στην οικογενειακή και κοινωνική συνοχή και ευρυθμία.
 
Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια παγκόσμια αναγνώριση της ιερής αποστολής της μητέρας και της κοινωνικής της προσφοράς. Η μητέρα διαπλάθει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του παιδιού της και το στηρίζει σε όλη του τη ζωή. Είναι αυτή που παρακολουθεί βήμα-βήμα την πορεία του και το προστατεύει σε κάθε κίνδυνο ή δυσκολία.
 
Σήμερα είναι η γιορτή της παντοτινής, άδολης και ακατάλυτης αγάπης, της αφοσίωσης, της στοργής και της θυσίας.
 
Έχουμε όλοι μας την υποχρέωση, να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε την κάθε μητέρα στο έργο και την αποστολή της.
 
Η γιορτή της μητέρας αποτελεί μια ευκαιρία να δείξει ο καθένας μας και «επίσημα» πόσο πολύ την αγαπάμε! Η έκφραση της αγάπης μας με ένα λουλούδι είναι το καλύτερο δώρο γι’ αυτήν!
 
Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες !
 
 
Ιωάννης Αλεξανδρής
Δήμαρχος Θερμαϊκού
 

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ