Τετάρτη 24-04-24
ΆρθραΝΕΑΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ,
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ!
Κοινός ο αγώνας Δημοτικής Αρχής και εργαζομένων.
 
Αναμονή τέλος για τους πενήντα εργαζομένους της ΔΕΤΑΘ! Η 10η Απριλίου 2008, ημέρα δημοσίευσης της απόφασης του Δημάρχου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποτελεί ορόσημο και δίνει οριστικό τέλος στην εργασιακή τους αβεβαιότητα αφού, πλέον, και οι 50 εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Τοπικής Ανάπτυξης Θερμαϊκού, μεταφέρονται στο Δήμο και μισθοδοτούνται από αυτόν.
Πρόκειται για την υπ’ αριθμ. 69/24-3-2008 απόφαση, σύμφωνα με την οποία, το πλεονάζον προσωπικό της ΔΕΤΑΘ μεταφέρεται σε προσωποπαγείς θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, που συστήθηκαν στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Θερμαϊκού, με την αριθμ. 53/2008 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η γενναία πολιτική απόφαση της παρούσας Δημοτικής Αρχής, σίγουρα αποτελεί την υλοποίηση της δέσμευσης, που είχε αναλάβει προεκλογικά ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής και αφορούσε στη μεταφορά των εργαζομένων της ΔΕΤΑΘ στο Δήμο, παρά τη δυσμενή οικονομική του θέση.
«Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της, μέχρι πρότινος, ΔΕΤΑΘ δεν απολάμβαναν της μονιμότητας του δημοσίου, αμείβονταν λιγότερο από τους συναδέλφους τους στο Δήμο ακόμη και όταν έκαναν την ίδια εργασία και βρίσκονταν υπό το καθεστώς πολιτικής ομηρίας για αρκετά χρόνια, για τη νέα Δημοτική Αρχή, αλλά και για μένα προσωπικώς, αποτελούσε, εκτός από πολιτικό και ηθικό θέμα!!!», τόνισε εμφαντικά ο Δήμαρχος και κατέληξε επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι «η ψυχή και η κινητήρια δύναμη της υπηρεσίας. Οφείλαμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους!»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Πέτρος Πετρίδης, έκανε λόγο για «ειλικρινή και γενναία πολιτική απόφαση του Δημάρχου, παρά την οικονομική δυσπραγία Δήμου», ενώ ευχαριστημένοι και απολύτως ικανοποιημένοι δηλώνουν, ανεξαιρέτως, όλοι οι εργαζόμενοι.

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ