Παρασκευή 19-04-24
ΆρθραΝΕΑΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Πανοσιολογιότατε, Κύριε υπουργέ, Κύριοι βουλευτές, Κύριε Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,   Κύριε Νομάρχη,    Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή της Εκπαίδευσης

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,   Κυρίες και Κύριοι:
Από τη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου εφαρμόζουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Βήμα – βήμα, μέρα με τη μέρα υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς που μεταμορφώνουν τον τόπο μας και του δίνουν νέα πνοή.
Με τις συνεχείς παρεμβάσεις και τα έργα μας λύνουμε ζητήματα που λίμναζαν για πολλά χρόνια. 
 
 
Πριν από μόλις ενάμιση, περίπου, μήνα υπογράψαμε με την ανάδοχο εταιρεία την σύμβαση ανάθεσης Κτηματογράφησης και Πολεοδόμησης του εγκεκριμένου, από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά, Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου μας.
Η περιοχή μας όπως όλοι αντιλαμβάνεστε, μετατρέπεται, σε ένα νέο πολεοδομικό κέντρο.
Μετατρέπεται σε ένα νέο χώρο που θα φιλοξενήσει ακόμα πιο πολλούς κατοίκους και βέβαια, αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής των ήδη κατοίκων και των Δημοτών μας παρέχοντάς τους καλύτερες συνθήκες για την καθημερινότητά τους.
Επιθυμία όλων μας είναι να ζούμε σε έναν τόπο σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δημοκρατικό και ανθρώπινο
Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι το έργο αυτό για την νεολαία μας, για την γλώσσα μας, για την θρησκεία μας, για τις παραδόσεις μας, για τις επόμενες γενιές.
 
Κυρίες και κύριοι:
Σήμερα μια υπόσχεση γίνεται πραγματικότητα.
Το πρόβλημα της σχολικής υποδομής αντιμετωπίζεται πλέον σοβαρά και αποτελεσματικά.
Θεμελιώνουμε ένα σχολείο, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Θεμελιώνουμε ένα έργο το οποίο καλύπτει όλες τις απαραίτητες ανάγκες εκπαίδευσης ενός  σύγχρονου σπουδαστή
Ένα άρτια εξοπλισμένο λύκειο, με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με επαρκείς χώρους γραφείων, με μεγάλους χώρους για αυλή και αθλοπαιδιές, με όλες τις ανέσεις που είναι απαραίτητες σε ένα σύγχρονο λύκειο, όπου όλα τα παιδιά, χωρίς καμιά διάκριση, θα έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και τη ζωή.
Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω για τις αποτελεσματικές και συντονισμένες ενέργειες όλων όσων εργάστηκαν για να φθάσουμε στη σημερινή μέρα… την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, το Νομάρχη Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
Κύριε υπουργέ,
Είμαι βέβαιος ότι το έργο αυτό και με την δικής σας αρωγή θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, ώστε να αποδοθεί το γρηγορότερο στη νεολαία του Θερμαϊκού, η οποία σας διαβεβαιώνω πως θα το αγκαλιάσει, θα το αγαπήσει και θα το φροντίσει υποδειγματικά.
 

Σας ευχαριστώ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ