Παρασκευή 29-03-24
ΆρθραΝΕΑΠροχωρά το έργο αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου Ν. Μηχανιώνας, π/υ 1.100.000,00 ευρώ.

Προχωρά το έργο αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου Ν. Μηχανιώνας, π/υ 1.100.000,00 ευρώ.

Με τις εργασίες για την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου στη Ν. Μηχανιώνα – σημείο που υπέστη σοβαρές και εκτεταμένες καταστροφές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2016 – να προχωράνε, υλοποιούμενες στο πλαίσιο του σε εκκρεμότητα έργου, π/υ 1.100.000,00 ευρώ, η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση αποτελεί πλέον θέμα χρόνου.

Εργασίες στις οποίες περιλαμβάνονται:

  • Αποκατάσταση του πυθμένα του χειμάρρου, στο κύριο ρέμα, για τη διευθέτηση της ροής των υδάτων, στη διασταύρωση των οδών Κανάρη και Κ. Βάρναλη.
  • Κατασκευή αναχωματικού τοιχίου για την αντιστήριξη εδαφών στην οδό Πολυτεχνείου και επανακατασκευή του πεζοδρομίου.
  • Στη συμβολή των οδών Κανάρη με Πολυτεχνείου, όπου είχε καταστραφεί η κατασκευή κάλυψης του σημείου συμβολής, κατασκευή νέας με προδιαγραφές ασφάλειας.
  • Στο παραλιακό μέτωπο, εκ νέου κατασκευή του κατεστραμμένου τεχνικού έργου εξόδου του αγωγού στην εκβολή του στη θάλασσα και συνοδευτικά, αναδιαμόρφωση σημαντικών στοιχείων της περιοχής, όπως, μεταξύ άλλων:
    • Αποκατάσταση της πλακόστρωσης και της οδοποιίας, όπου απαιτείται.
    • Ανακατασκευή του δικτύου ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων φωτισμού, συμπληρώνοντας συγχρόνως το δίκτυο ομβρίων σε σημεία με σχάρες απαγωγής και σωλήνες, καθώς και του συστήματος άρδευσης των χώρων πρασίνου.
    • Εργασίες αναβάθμισης στο Αμφιθέατρο Πεύκων, με τις παρεμβάσεις να περιλαμβάνουν πλακόστρωση και διαμόρφωση της εισόδου του υπαίθριου θεάτρου και επέκταση των κερκίδων, του χώρου της υπερυψωμένης σκηνής και των βοηθητικών εγκαταστάσεων.
    • Επαναχρωματισμοί επιφανειών.
  • Αντιστήριξη του πρανούς στην περιοχή των κοιμητηρίων της Ν. Κερασιάς, περιοχή όπου έχει ήδη ξεκινήσει και η αποκατάσταση στο γεφυράκι, το οποίο ενώνει την Άνω Μηχανιώνα με την Κερασιά.

 

Παρεμβάσεις που, στο σύνολό τους, υπόσχονται να αποκαταστήσουν ζημιές που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες και να εμφυσήσουν ζωή στην παραλιακή ζώνη του οικισμού. Μια περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο αναπτυξιακό όσο και οικονομικό και αυξανόμενη τουριστική δυναμική.

 

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ