Παρασκευή 29-03-24
ΆρθραΝΕΑΕνημέρωση πολιτών πραγματοποιήθηκε για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην...

Ενημέρωση πολιτών πραγματοποιήθηκε για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Αγία Τριάδα.

Ικανοποιητική υπήρξε η απήχηση που σημείωσε δράση ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Αγία Τριάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι εργασίες για την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει, προκειμένου οι κάτοικοι να είναι σε θέση σύντομα να απολαμβάνουν τα οφέλη μιας σημαντικά οικονομικότερης και αναγνωρισμένα περιβαλλοντικά φιλικότερης μορφής ενέργειας.

Στο χώρο του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος στάθμευσε το Όχημα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών, με το προσωπικό της Εταιρείας Διανομής Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. «ΕΔΑ ΘΕΣΣ» να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους για το φυσικό αέριο. Πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του και τα οφέλη της, τον τρόπο σύνδεσης με το δίκτυο, καθώς και άλλες πρακτικές λεπτομέρειες αναφορικά με τη λειτουργία του, τη σημασία της τακτικής συντήρησης της εγκατάστασής του κ.α.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της προγραμματισμένης, βάσει του Προγράμματος Ανάπτυξης της Εταιρείας, επέκτασης του Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου στη Δ.Κ. Αγίας Τριάδας προβλέπεται η συνολική κατασκευή 3.850 μέτρων χαμηλής πίεσης 4 bar, με την κατασκευή των 2.350 εξ αυτών να τοποθετείται χρονικά εντός του 2019, ενώ των υπόλοιπων 1.500 κατά τη διάρκεια της περιόδου 2020 – 2023.

Υπολογίζεται δε ότι στον αριθμό των 180 νοικοκυριών που έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις σύνδεσης για τη συγκεκριμένη περιοχή, αναμένεται να προστεθούν 347 νέες συνδέσεις μέσα στην προαναφερθείσα τετραετία. Ένα γεγονός που υπόσχεται μια αξιόλογη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, δρομολογώντας συγχρόνως ένα βήμα ακόμα προς τη διαμόρφωση μιας νέας ενεργειακής πραγματικότητας για το Δήμο Θερμαϊκού.

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ