“Ο πολιτισμός ενός έθνους φαίνεται από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα ζώα”
Η παραπάνω φράση ανήκει στον Μαχάτμα Γκάντι και παρά τη σπουδαία της αλήθεια, δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα έμπρακτα από την κοινωνία.
Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων πραγματοποιήθηκαν δράσεις σε δύο Γυμνάσια του Δήμου μας στο Γυμνάσιο Ν.Επιβατών και στο 2ο Γυμνάσιο Περαίας, προγραμματισμένες από το Τμήμα προάσπισης δημόσιας υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγύης. Στο τμήμα αυτό και ανήκει η αρμοδιότητα διαχείρισης θεμάτων που αφορούν τα αδέσποτα.
Ο κτηνίατρος της περιοχής μας κ. Βλαχάβας , η πρόεδρος του Φιλοζωικού συλλόγου εθελοντών ο Σείριος, εθελοντές, ο πρόεδρος
του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και οι δύο κτηνίατροι μίλησαν στα παιδιά για τα ζώα , την στάση που πρέπει να έχουν απέναντι τους, την φιλοξενία , τις υιοθεσίες , το τσιπάρισμα και για όλες τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών. Οι εκδηλώσεις είχαν σαν κεντρικό στόχο την ευαισθητοποίησή των παιδιών στο καυτό αυτό πρόβλημα που απασχολεί έντονα την κοινωνία τα τελευταία χρόνια μιας και χιλιάδες ανυπεράσπιστα ζώα κακοποιούνται και ζουν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.








Ευχαριστούμε τον κ. Βλαχάβα, την διοικηση και τις κτηνιάτρους του ΣΥΠΠΑΖΑΘ καθώς και τον Φιλοζωικό Σύλλογο εθελοντών Θερμαϊκού ο Σείριος για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας