Τρίτη 19-03-24
Αρχική ΟΡΓΑΝΩΣΗ Πύλη Διαμεσολάβησης

Πύλη Διαμεσολάβησης

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον Σύνδεσμο Ελλήνων Διαμεσολαβητών – ΣΕΔΙ  στο Facebook 

Μέχρι σήμερα το αποκλειστικό πεδίο επίλυσης των διαφορών ήταν οι αίθουσες των δικαστηρίων. Οι δικαστικές διαδικασίες, οι πολύμηνες καθυστερήσεις εκδίκασης, η ένταση της αντιδικίας, το υψηλό κόστος, η ψυχολογική και συναισθηματική επιβάρυνση των αντιδίκων. Ένα πεδίο που είχε ΠΑΝΤΟΤΕ έναν νικητή και έναν ηττημένο.

Με την εισαγωγή της διαμεσολάβησης στο ελληνικό δίκαιο, η ΕΙΚΟΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ. Προστίθεται πλέον ένας νέος εναλλακτικός τρόπος επίλυσης των διαφορών. Χωρίς δικαστήρια. Χωρίς μακροχρόνιες αντιδικίες. Απλά, γρήγορα και με χαμηλό κόστος. Με τη βοήθεια ενός τρίτου, του διαμεσολαβητή, ειδικά εκπαιδευμένου και διαπιστευμένου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που βοηθά τα μέρη της διαφοράς να καταλήξουν σε μια συμφωνία ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ. Με αυτό τον τρόπο επιλύεται η διαφορά τους και συνεχίζεται η επαγγελματική ή η κοινωνική τους σχέση. Με μια λύση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο πλευρών. Και κυρίως ΔΕΝ ΕΧΕΙ νικητές και ηττημένους.

Ο δήμος μας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Διαμεσολαβητών πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει την πρώτη ολοκληρωμένη δομή ενημέρωσης για τη διαμεσολάβηση στην Ελλάδα.

Η ΠΥΛΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ του Δήμου Θερμαϊκού σας ανοίγει τον δρόμο σε αυτόν τον διαφορετικό κόσμο επίλυσης των διαφορών. ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ.

Υπάρχει πιο απλός τρόπος να λύνουμε τις διαφορές μας; Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών (Σ.Ε.ΔΙ) έχει ξεκινήσει μια μεγάλη πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης πολιτών και επιχειρήσεων με τίτλο ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΣΕΔΙ, ενημερωθείτε για τα Πλεονεκτήματα της Διαμεσολάβησης και βρείτε απαντήσεις στις πιο Συχνές Ερωτήσεις για τη διαμεσολάβηση.
Εκτός όμως από όλα τα παραπάνω και από τις πολλές ενημερωτικές εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες και συνεργασίες, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών έχει εκδώσει ένα πολύ χρηστικό έντυπο ενημέρωσης με πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Η ΠΥΛΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ του δήμου μας μπορεί να αισθάνεται ασφαλής για την ποιότητα των πληροφοριών και υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες & τις επιχειρήσεις, πλαισιωμένη από εξαιρετικούς έλληνες διαμεσολαβητές, μέλη του Σ.Ε.ΔΙ και με Υπεύθυνη της ΠΥΛΗΣ την Αιμιλία Μπρούζου, Δικηγόρος Διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια αστικών και εμπορικών διαφορών στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2310 304747 κιν. 6937111156
e mail : lexbrouzou@gmail.com

Ο δήμος Θερμαϊκού έχει δημιουργήσει, μέσα στο Δημαρχείο, ειδικό χώρο κατάλληλο για ενημερωτικές συναντήσεις διαμεσολαβητών και πολιτών/επιχειρήσεων καθώς και για τη διενέργεια διαμεσολαβήσεων.

Πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με την υπεύθυνη λειτουργίας της ΠΥΛΗΣ κα Αιμιλία Μπρούζου lexbrouzou@gmail.com και 2310 304747, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαμεσολάβηση ή και να ορίσουν μια επίσκεψη στο γραφείο της ΠΥΛΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ.

Η νέα ΠΥΛΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ του Δήμου Θερμαϊκού λειτουργεί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και είναι ΑΝΟΙΧΤΗ σε κάθε πολίτη και επιχείρηση.

  • Παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ από κορυφαίους διαμεσολαβητές.
  • Παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ, υπό προϋποθέσεις, σε άπορους πολίτες του δήμου με βάση ειδικά κοινωνικά κριτήρια.
  • Παρέχει ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ πληροφόρηση, χρήσιμες οδηγίες και συνδέσμους επικοινωνίας για όσους επιλέξουν να κάνουν χρήση της διαμεσολάβησης για την επίλυση των διαφορών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της ΠΥΛΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ του δήμου με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ

Για όσους θέλουν να συζητήσουν κατ’ ιδίαν με κάποιον από τους διαμεσολαβητές της ΠΥΛΗΣ, μπορούν να επισκεφτούν το γραφείο της ΠΥΛΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ, το οποίο λειτουργεί για κατ’ ιδίαν ενημερωτικές συναντήσεις.

 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όσοι προτιμούν να εξοικονομήσουν χρόνο μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την Υπεύθυνη της Πύλης Διαμεσολάβησης, κα Αιμιλία Μπρούζου, στο τηλέφωνο 2310 304747. Μπορούν έτσι να έχουν μια πρώτη συζήτηση για τη διαμεσολάβηση ή και να προγραμματίσουν μια συνάντηση ενημέρωσης στους χώρους της Πύλης με την ίδια ή με κάποιον από τους διαμεσολαβητές της Πύλης.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ε-MAIL

Για όσους επιλέγουν την ηλεκτρονική μορφή επικοινωνίας με την ΠΥΛΗ, μπορούν να στέλνουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Πύλης lexbrouzou@gmail.com  με ερωτήματα για τη διαμεσολάβηση ή με αιτήματα για συναντήσεις. Όλα τα μηνύματα φτάνουν στην Υπεύθυνη της ΠΥΛΗΣ και απαντώνται το αργότερο την επόμενη ημέρα.

Η Πύλη Διαμεσολάβησης του δήμου Θερμαϊκού λειτουργεί με εθελοντές έλληνες διαμεσολαβητές διαπιστευμένους από ξένους φορείς και από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Πύλη απευθύνει πρόσκληση σε όσους διαμεσολαβητές που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενημέρωσης της ΠΥΛΗΣ στέλνοντας ένα mail στο lexbrouzou@gmail.com που θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα και εξειδίκευσή τους, μια φωτογραφία και τα στοιχεία επικοινωνίας τους προκειμένου να αναρτηθούν στην παρούσα ενότητα.

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΠΥΛΗΣ

 

Αιμιλία Μπρούζου

Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ

lexbrouzou@gmail.com 2310 304747 – 6937 111156

www.tbggreeklawyers.gr

 

Βίκη Δημακοπούλου

Μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Δημακοπούλου στο 6971 817616

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου μας με διαπιστευμένους διαμεσολαβητές, σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, 11.00-13.00, θα βρίσκεται στα γραφεία του δήμου μας η κα Βίκη Δημακοπούλου, για να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με το θεσμό της διαμεσολάβησης και τη δυνατότητα της εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών.

Επίσης, σχετικά με τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, μπορείτε να πάρετε από την κα Δημακοπούλου όλες τις πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να διαπραγματευθείτε με τις τράπεζες και τα ταμεία.