Σάββατο 18-05-24

ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ.

logo

Η εθελοντική ομάδα πρόληψης και αντιμετώπισης καταστροφών (EΘ.Ο.Π.Α.Κ.) δημιουργήθηκε το 2007 στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού με σκοπό την προσφορά βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο με το έμψυχο δυναμικό της, πάντα αφιλοκερδώς, προβάλλοντας τον αλτρουισμό και την ανθρωπιά. Πρόκειται για μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση, μέλος της Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας και εθελοντικός φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.

Η ομάδα της ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. έχει μια οργανωμένη οικογένεια εθελοντών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση καταστροφών. 0 καθέναs μπορεί να γίνει μέλος αυτής της οικογένειας ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε αν το θέλουμε! Σου παρέχουμε τις γνώσεις ώστε να το κάνεις σωστό και με ασφάλεια! Οι γνώσεις που θα αποκομίσεις βρίσκουν πρακτική αξία κάθε μέρα, γιατί και τα μικρά περιστατικά όπως ένα κόψιμο ή ένα στραμπούληγμα χρειάζονται σωστή αντιμετώπιση.

Πρόεδρος Κομίνιας Νέστορας

Αντιπρόεδρος Παυλίδης Ιωάννης

Ταμίας Καρακατσάνης Κωνσταντίνος

Υπεύθυνοι Υλικών Λιβανάκης Στέλιος/Μητρακάκη Μαρία

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Μαλτή Ζωή

Μερικές από τις δράσεις της ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. είναι η συμβολή μας στην πυροσβεστική υπηρεσία για την κατάσβεση και πρόληψη πυρκαγιών, η αντιμετώπιση ατυχημάτων που οφείλονται σε φυσικές καταστροφές (όπως σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές), παροχή υλικών μέσων διάσωσης ατόμων, δεντροφυτεύσεις, υγειονομικές καλύψεις σε τοπικές, πανελλήνιες και πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις.

Μέσα στο 2013 το κοινωνικό έργο της ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. ενισχύθηκε με την ίδρυση του κοινωνικού φαρμακείου Δήμου Θερμαϊκού, αποδεικνύοντας πόσο πολύτιμος είναι στις μέρες μας ο εθελοντισμός, βοηθώντας οργανωμένα αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν στην ομάδα μας και συμβάλλουν στο εθελοντικό μας έργο ανέρχεται σε 32.