Σάββατο 18-05-24

Εικαστικά

Το τμήμα ζωγραφικής ενηλίκων απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη ζωγραφική. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δωρεάν μια φορά την εβδομάδα στο Λύκειο Ν. Μηχανιώνας με υπεύθυνη εικαστικό την Στέλλα Μπουρδαμή -Βαρνά. Ο κύκλος τον εικαστικών μαθημάτων περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα ασκήσεων (Νεκρη φύση, καλλιτέχνες και κινήματα) καθώς και πειραματισμούς σε διάφορες τεχνικές και υλικά (μολύβι, κάρβουνο, ακρυλικά, λάδια, παστέλ)

Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους. Στο τέλος της χρονιάς πραγματοποιείται έκθεση με τις δημιουργίες των μαθητών.

 PHOTOGALLERY

Καλλιτεχνική Έκθεση: «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ» Από την Ανδρονίκη Ράπτη

 

Εγκαίνια ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 – 7.30μ.μ., Καψαλάκειος Πολιτιστική Στέγη , Ν. Μηχανιώνα.  Είσοδος ελεύθερη

 

Στόχος της έκθεσης είναι η γνωριμία του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη με το ευρύ κοινό της περιοχής. Σύντομη παρουσίαση για τον Νίκο Καζαντζάκη:

• Ο παγκόσμιος άνθρωπος Νίκος Καζαντζάκης και οι ποικίλες διαστάσεις του έργου και της ζωής του.

• Το πνεύμα και η διαδρομή ενός ταξιδευτή που σαν σύγχρονος Οδυσσέας έφτασε στα πέρατα της οικουμένης.

• Στ’ αχνάρια ενός Κρητικού, ο οποίος δόξασε την Κρήτη σε όλον τον κόσμο

Ομιλητής ο κ. Καραγκιοζόπουλος Θωμάς, φιλόλογος με μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Φιλοσοφίας και με ειδίκευση στον Νίκο Καζαντζάκη.  Επιπλέον ο κ. Καραγκιοζόπουλος Θωμάς θα κάνει μια μικρή ξενάγηση – αφιέρωμα στον Έλληνα Λογοτέχνη Νίκο Καζαντζάκη στα παιδιά που θα παρευρεθούν στα εγκαίνια!  Η εκδήλωση θα κλείσει με το χορό του Ζορμπά.

 

Ευχαριστούμε τις Εκδόσεις Καζαντζάκη για την παραχώρηση υλικού.

Ευχαριστούμε τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Ευχαριστούμε την κ. Τζουλιαδάκη Αγάπη, Υπ. Διδάκτωρ του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, για το υλικό από τη διπλωματική εργασία του μεταπτυχιακού προγράμματος της με τίτλο «Κρητικός πολιτισμός και εθνική συνείδηση: η κρητική ταυτότητα μέσα από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη Αναφορά στο Γκρέκο».

Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ», για την παρουσίαση του Ζορμπά, μουσική Μ. Θεοδωράκη, χορογραφία Ζαχαριάδου Ζωή.

 

Kαλλιτεχνική επιμέλεια και οργάνωση Ανδρονίκη Ράπτη

 PHOTOGALLERY