Τρίτη 19-03-24
Αρχική ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Κοινωνικές Υπηρεσίες Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο

Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο

Sticker website_EKT_GR_HighRes 1
Ο Δήμος Θερμαϊκού, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητα ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας -ΕΚΤ» , του Ε.Π.ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020, ξεκίνησε να υλοποιεί την Πράξη, με τίτλο: «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θερμαϊκού». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Σκοπός της Πράξης είναι η λειτουργία των δομών προς υποστήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού του Δήμου, ιδιαίτερα των ατόμων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Οι κοινωνικές δομές της Πράξης λειτουργούν σε κτήριο που βρίσκεται στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΠΑΝΟΜΗΣ.

Στον ίδιο χώρο  πραγματοποιούνται και οι διανομές τροφίμων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ).

Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο: Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης πολιτών του δήμου, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Συγκεκριμένα, στοχεύει στη διασφάλιση της σταθερής τροφοδοσίας των δικαιούχων του κάθε μήνα. Όλα τα είδη που διανέμονται, στα οποία περιλαμβάνονται τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης, παιχνίδια και είδη ψυχαγωγίας, όπως βιβλία, cd – dvd, παρέχονται εντελώς δωρεάν. Οι ποσότητες των διανεμηθέντων προϊόντων είναι ανάλογες με τα εκάστοτε διαθέσιμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ οι δικαιούχοι υποστηρίζονται από αυτό για ένα έτος.  Όσον αφορά στη λειτουργία του Συσσιτίου διασφαλίζει την παροχή τροφοδοσίας γευμάτων σε ωφελούμενα άτομα.

Δικαιούχοι που μετέχουν ως ωφελούμενοι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ) μέσω Κ.Ε.Α., δεν μπορούν ταυτόχρονα να είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Συσσιτίου.

Διεύθυνση Κοινωνικού Παντοπωλείου-Συσσιτίου: Δημοτική Αγορά Επανομής.

Τηλέφωνο επικοινωνίας :23920 27168

E MAIL : pantopoleiothermaikos@gmail.com

10_προσφέρω 1024x1024 1


ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ:

Διεύθυνση Τηλέφωνο Email Υπηρεσία
Δημοτική Αγορά Επανομής. 23920-27168 pantopoleiothermaikos@gmail.com Κοινωνικό Παντοπωλείο

 

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 14/03/2022 ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΣΥΣΣΙΤΙΟ

Ο Δήμος Θερμαϊκού, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητα ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας -ΕΚΤ», του Ε.Π.ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020, ξεκίνησε να υλοποιεί την Πράξη με τίτλο: «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θερμαϊκού». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Σκοπός της Πράξης είναι η λειτουργία των δομών προς υποστήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού του Δήμου, ιδιαίτερα των ατόμων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Δικαιούχοι που μετέχουν ως ωφελούμενοι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ) μέσω Κ.Ε.Α., ΔΕΝ μπορούν ταυτόχρονα να είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Συσσιτίου.

Δυνητικοί Ωφελούμενοι των υπηρεσιών των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Θερμαϊκού, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα κλπ., ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ αποκλειστικά για την παροχή φαρμάκων).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 01/01/2023 έως 31/01/2023 και ώρες 08:30 έως 15:00 στην Δημοτική Αγορά Επανομής.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό πρόσωπο. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα της υπηρεσίας    2392 0 27168 .

Επιπλέον, λόγω της προστασίας όλων μας απέναντι στην πανδημία από το COVID-19, τα παρακάτω δικαιολογητικά μπορούν να αποσταλούν και με ηλεκτρονική μορφή στα email του Κοινωνικού Παντοπωλείου  pantopoleiothermaikos@gmail.com . 

 

Αίτηση με ελλιπή δικαιολογητικά δεν θα γίνεται δεκτή.

Η χρήση της μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και κατά την αναμονή των αιτούντων, καθώς και κατά την εξυπηρέτηση τους.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι υποψήφιοι μαζί με την υποβολή της αίτησης είναι:

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
  2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.
  4. Αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφελείας(ΔΕΚΟ) ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο από το οποίο να πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.
  5. Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο του πιο πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων και, σε περίπτωση μη υπάρξεως αυτών, υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
  6. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9)  ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των προστατευόμενων μελών.
  7. Μια μικρή φωτογραφία τύπου διαβατήριου του αιτούντος.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του υποψηφίου – δυνητικού δικαιούχου είναι:

  1. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο, του ιδίου και των λοιπών άνεργων μελών της οικογένειας.
  2. Επίσημη Ιατρική Γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).
  3. Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εφόσον πρόκειται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).
  4. Αντίγραφο εξατομικευμένης έκθεσης κοινωνικής έρευνας από αρμόδια δημόσια ή δημοτική υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, με την οποία μπορεί να διαπιστωθεί η κοινωνική κατάσταση, οι συνθήκες και οι δυσχέρειες διαβίωσης του ατόμου ή της οικογένειας (διάσταση, μονογονεϊκότητα, πολυτεκνία, αδυναμία εξυπηρέτησης, κλπ).
  5. Βεβαίωση δανείου πρώτης κατοικίας.
  6. Εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).
  7. Βεβαίωση σύνταξης ή επιδόματος ή άλλης κρατικής παροχής (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).
  8. Μισθωτήριο συμβόλαιο.
  9. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί κατά περίπτωση.