Σάββατο 20-04-24

Το Αγγελοχώρι βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της θεσ/νίκης. Η παραλία του Αγγελοχωρίου, αποτελεί μια όαση ξεκούρασης με πεντακάθαρα δροσερά νερά και πανέμορφη θέα στην πόλη της Θεσ/νίκης και τον επιβλητικό όγκο του Ολύμπου. Μετά το μπάνιο, ξεχωριστή εμπειρία η επίσκεψη στον Φάρο με το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα και τα Οχυρά. Επίσης μην παραλείψετε την επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα με τα σπάνια πουλιά και τις αλυκές.

Είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο και αστική συγκοινωνία. Για την διαμονή υπάρχουν Ξενοδοχεία στην γύρω περιοχή σε κοντινή απόσταση.

Απαράμιλλης ομορφιάς φυσικός πλούτος ,γραφικά ταβερνάκια, πεντακάθαρα νερά, ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα. Η χαρακτηριστική φιλοξενία των κατοίκων κάνουν τους επισκέπτες φανατικούς λάτρεις της περιοχής.

Δημιουργήθηκε και αυτό κατά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923, αλλά οι περισσότερες από τις 740 οικογένειες του αρχικού οικισμού διασκορπίστηκαν σε άλλους οικισμούς του Νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και των Νομών Καβάλας, Ημαθίας και Χαλκιδικής. Το Αγγελοχώρι αρχικά ανήκε διοικητικά στην Κοινότητα της Επανομής από το 1918 έως το 1926 όταν αποσπάστηκε μαζί με τη Ν. Μηχανιώνα και τη Ν. Κερασιά και αποτέλεσαν την Κοινότητα της Ν. Μηχανιώνας . Στη συνέχεια το 1951 το Αγγελοχώρι αποτέλεσε ξεχωριστή κοινότητα, ενώ με το νόμο 2539/97 για τη συγκρότηση της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδρύθηκε ο νέος Δήμος Μηχανιώνας με έδρα τη Ν. Μηχανιώνα και υπαγωγή σε αυτόν των τριών οικισμών της Ν. Μηχανιώνας, της Ν. Κερασιάς και του Αγγελοχωρίου, καθώς και των περιοχών τους. Στα πλαίσια της ανταλλαγής πληθυσμών του 1923, εγκαταστάθηκαν στο Αγγελοχώρι 75 οικογένειες από τον ομώνυμο οικισμό στον Ελλήσποντο και 8 οικογένειες από διάφορα μέρη της Μικράς Ασίας. Με την απογραφή του 2011 το Αγγελοχώρι είχε 1.178 κατοίκους

Φάρος Αγγελοχωρίου

Τo παραπάνω αξιοθέατo μπορείτε να το βρείτε κάνοντας κλικ εδώ

Φρούριο Μεγάλου Εμβόλου

Τo παραπάνω αξιοθέατo μπορείτε να τα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ

Λιμνοθάλασσα Αγγελοχωρίου

Το παραπάνω αξιοθέατο μπορείτε να το βρείτε κάνοντας κλικ εδώ

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποιο Αξιοθέατο παρακαλώ στείλετε email στο politis@thermaikos.gr με θέμα “Αξιοθέατο Αγγελοχωρίου”.

  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΑΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ» (Σελίδα)
  • ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ (Σελίδα)
  • ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ Ποδόσφαιρο Δημοτικό Γήπεδο Αγγελοχωρίου (Σελίδα)

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποιο ενεργό σωματείο παρακαλώ στείλετε email στο politis@thermaikos.gr με θέμα “Σωματείο Αγγελοχωρίου”.

 

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποιο φωτογραφικό υλικό ή βίντεο παρακαλώ στείλετε email στο politis@thermaikos.gr με θέμα “Υλικό Αγγελοχωρίου”

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποιο φωτογραφικό υλικό ή βίντεο παρακαλώ στείλετε email στο politis@thermaikos.gr με θέμα “Υλικό Αγγελοχωρίου”

ΑΡΧΑΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ-ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Το παραπάνω βιβλίο μπορείτε να το βρείτε με ένα κλικ εδώ

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποιο βιβλίο με την ιστορία των Νέων Επιβατών παρακαλώ στείλετε email στο politis@thermaikos.gr με θέμα “Βιβλίο Νέων Επιβατών”