Παρασκευή 27-05-22

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Θερμαϊκού είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με κοινωφελή χαρακτήρα και διέπεται ως προς την διοίκηση, οργάνωση, εκτέλεση, λειτουργία και συντήρηση των έργων της αρμοδιότητάς της καθώς και τις πηγές χρηματοδότησης της από τις διατάξεις τουΝ.1069/80.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Θερμαϊκού ιδρύθηκε το 2011 μετά από συνένωση των ΔΕΥΑ Θερμαϊκού, ΔΕΥΑ Μηχανιώνας και ΔΕΥΑ Επανομής, με βάση τις διατάξεις του Ν. 1069/80 και λειτουργεί με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης και αποχέτευσης των πολιτών του Δήμου, τη βελτίωση του υφιστάμενου υδρευτικού δικτύου, την ολοκλήρωση της κατασκευής και λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου, την ουσιαστική και ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου και της ευρύτερηςπεριοχής.

Η βέλτιστη παροχή αυτών των υπηρεσιών παραμένει ο πρωταρχικός στόχος ο οποίος προσαρμόζεται συνεχώς στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των εξυπηρετούμενων πολιτών για υγιεινή ποιότητα ζωής και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Το ωράριο λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α. Θερμαϊκού είναι : καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 13:30. Η εξυπηρέτηση κοινού γίνεται τις ώρες 08:00 – 13:00.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και την δραστηριότητα της απο την σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

Διοικητικό Συμβούλιο Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου ορίζονται μαζί με τους αναπληρωτές τους από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η διάρθρωση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. έχει ως εξής:

Βογιατζής Ιωάννης Πρόεδρος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας
Μπίρος Θωμάς (Μάκης) Αντιπρόεδρος Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας – Δημοτικός Σύμβουλος
Ζαριφέ Παλιούρα Ευτυχία Μέλος Δημοτική Σύμβουλος
Ζηφκοπούλου Σοφία Μέλος Αντιδήμαρχος Παιδείας
Καψάλας Συμεών Μέλος Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Καραγάτσογλου Γεώργιος Μέλος Δημότης
Κλείτσας Αθανάσιος
Μέλος Δημότης
Σαμακοβλής Αγγελάκης Μέλος Δημοτικός Σύμβουλος
Μαργαρίτης Κωνσταντίνος Μέλος Δημοτικός Σύμβουλος
Καραβασίλη Κυριάκη
Μέλος Δημότης
Βασιλειάδης Νικόλαος Μέλος Εκπρόσωπος Εργαζομένων
deyath

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η εξόφληση των λογαριασμών μπορεί να γίνει:

  1. Με e-banking, μέσω των τραπεζών Eurobank, Εθνικής και Πειραιώς, χρησιμοποιώντας τον κωδικό πληρωμής που θα βρείτε στον έντυπο λογαριασμό της ΔΕΥΑΘ.
  2. Στο ταμείο της ΔΕΥΑΘ, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 – 13.00 που βρίσκεται στους Νέους Επιβάτες, Λογοθέτου 1.
  3. Στα ΕΛΤΑ.

Για νέα σύνδεση νερού σε διαμέρισμα – μεζονέτα – κοινόχρηστο – μονοκατοικία εντός σχεδίου απαιτείται η προσκόμιση των κάτωθι δικαιολογητικών: 1. Αίτηση 2. Ταυτότητα 3. Α.Φ.Μ. 4. Σχέδιο υδραυλικού. Όταν πρόκειται για μονοκατοικίες εκτός σχεδίου, εκτός των παραπάνω δικαιολογητικών, είναι απαραίτητη η προσκόμιση αντίγραφου αδείας και τοπογραφικού. Για εργοταξιακή σύνδεση νερού είναι απαραίτητη η προσκόμιση των κάτωθι δικαιολογητικών: 1. Αίτηση 2. Στοιχεία της εταιρείας 3. Σφραγίδα 4. Αντίγραφο αδείας 5. Τοπογραφικό

Εφόσον έχει αλλάξει ο χρήστης του ακινήτου, αρκεί η προσκόμιση στην υπηρεσία μας αντίγραφου του συμβολαίου του ακινήτου, ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη.

Σε περίπτωση διαπίστωσης βλάβης ή παλαιότητας του υδρομέτρου, είτε από την υπηρεσία μας, είτε από τον καταναλωτή, γίνεται αντικατάσταση αυτού.

Image Title

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΑΤΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΑΤΗΣ Αγαπητοί καταναλωτές. Τους τελευταίους μήνες υπέπεσαν στην αντίληψη των αρμοδίων υπαλλήλων της επιχείρησης της ΔΕΥΑΘ κρούσματα ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ πολιτών-καταναλωτών σε περιοχές του Δήμου μας και κυρίως στην Επανομή. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι επιτήδειοι παίρνουν χρήματα από καταναλωτές προκειμένου  δήθεν να τα καταθέσουν για λογαριασμό τους, επειδή οι ίδιοι για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μεταβούν για να πληρώσουν στο Ταμείο της ΔΕΥΑΘ στους Ν. Επιβάτες ή σε κάποια τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ ή ηλεκτρονικά σε κάποιες  από τις συμβεβλημένες Τράπεζες που αναγράφονται στους λογαριασμούς. Ωστόσο, τα άτομα αυτά υπεξαιρούν τα χρήματα αυτά, αφού δεν πληρώνουν πραγματικά τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΘ και στη συνέχεια  για να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει το ποσό που τους έδωσαν οι πραγματικοί υπόχρεοι-καταναλωτές, τους επιδεικνύουν πλαστή βεβαίωση μεταφοράς εμβασμάτων ή πλαστό έμβασμα που προσομοιώνει με αυτό μιας  Τράπεζας. Έτσι, με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές πέφτουν θύματα απάτης από άτομα που θεωρούν της εμπιστοσύνης τους. ΓΙ ΑΥΤΌ: Μην εμπιστεύεστε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε καλά. Πληρώνετε μόνοι σας τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΘ. Η εξόφληση λογαριασμού ή καταβολή της δόσης στην περίπτωση διακανονισμού μπορεί να γίνει εύκολα και άμεσα Ηλεκτρονικά . Εάν δεν υπάρχει η παραπάνω δυνατότητα (είστε ηλικιωμένος, αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα υγείας, κατοικείτε μόνιμα σε απομακρυσμένη περιοχή, δεν διαθέτετε γνώση στην τεχνολογία κλπ.) , τότε ΕΝΗΜΈΡΩΣΤΕ την υπηρεσία της ΔΕΥΑΘ, για το ποιός και πότε θα κάνει κατάθεση για λογαριασμό σας και μόνο εφόσον ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΑΣ, ώστε να επιβεβαιωθεί η πράξη της κατάθεσης ΑΜΕΣΑ και όχι σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν πλέον θα έχει λάβει χώρα η παράνομη πράξη και μάλιστα κατ επανάληψη. Μην βασίζεστε μόνο σε τυχόν αποδείξεις κατάθεσης που σας προσκομίζει το άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης σας. Με ένα τηλεφώνημα στην υπηρεσία επιβεβαιώστε την πληρωμή. Εάν έχετε πέσει θύμα αυτού του τύπου απάτης ενημερώστε άμεσα, εκτός από την ΔΕΥΑΘ και τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.     ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΘ  
Image Title

ΤΕΥΧΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με ΤΙΤΛΟ: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΒΛΑΒΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

1.ΜΕΛΕΤΗ 2.ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 3.ΠΕΡΙΛΗΨΗ 4. ΕΕΕΣ 5. espd-request-v2 ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ 6. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Image Title

ΤΕΥΧΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με ΤΙΤΛΟ: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΒΛΑΒΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

1.ΜΕΛΕΤΗ 2.ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 3. ΠΕΡΙΛΗΨΗ 4. espd-request 5. espd-request-v2 ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ 6. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Image Title

ΤΕΥΧΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με ΤΙΤΛΟ: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΒΛΑΒΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΕΠΑΝΟΜΗΣ

1.ΜΕΛΕΤΗ 2.ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 3.ΠΕΡΙΛΗΨΗ 4. Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (ΕΕΕΣ) _ Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ) 5. espd-request-v2 ΕΠΑΝΟΜΗΣ 6. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Image Title

Αποκατάσταση επιπέδων χλωρίου στο δίκτυο Κάτω Περαίας

Αποκατάσταση επιπέδων χλωρίου στο δίκτυο Κάτω Περαίας Η ΔΕΥΑΘ ενημερώνει τους καταναλωτές πως τα επίπεδα χλωρίου στην περιοχή μεταξύ της οδού Αμπελοκήπων και Ξενίου Διός έχουν επανέλθει στα φυσιολογικά όρια και το νερό είναι πλέον κατάλληλο προς πόση.
Image Title

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υπερχλωρίωση του δικτύου Κάτω Περαίας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υπερχλωρίωση του δικτύου Κάτω Περαίας Καλούνται οι καταναλωτές της Κάτω Περαίας που διαμένουν μεταξύ των οδών Αμπελοκήπων και Ξενίου Διός να μην χρησιμοποιούν το νερό για πόση καθώς προέκυψε υπερχλωρίωση μετά από βλάβη του μηχανήματος χλωρίωσης. Η ΔΕΥΑΘ έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των επιπέδων χλωρίου στο δίκτυο.
Image Title

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

Αύριο Τρίτη 15/03/2022 θα υπάρχει διακοπή νερού από τις 07:00 μέχρι και τις 14:00 , λόγω καθαρισμού της δεξαμενής νερού
Image Title

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Κάθε μέρα και ένα νέο έργο επιτυγχάνεται στο Δήμο Θερμαϊκού. Η σημαντικότερη προϋπόθεση για αναβάθμιση των συνθηκών ποιοτικής διαβίωσης των πολιτών και ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εξασφαλίσθηκε. Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 σε συνάντηση που έλαβε χώρα στο Γραφείο Δημάρχου Θερμαϊκού υπεγράφη συμφωνία «Μνημόνιο Συνεργασίας», που στόχο έχει τη σύνδεση του Δήμου Θερμαϊκού με το δίκτυο ύδρευσης της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.. Και είναι διπλό το όφελος αυτής της συμφωνίας, από τη μια η παροχή στους πολίτες με νερό καθαρό, ασφαλές και συνεχές από τις πηγές Αραβησσού και τον ποταμό Αλιάκμονα και από την άλλη η βιωσιμότητα του υδατικού αποθέματος, δίνοντας τέλος στην υπεράντληση των υπόγειων αποθεμάτων. Τα υπόγεια υδατικά συστήματα που απαντούν στο Δήμο Θερμαϊκού έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα λόγω της μη ικανής διαθέσιμης ποσότητας (ΥΠΕΝ, Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής, 2015). Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. κ. Άνθιμος Αμανατίδης δήλωσε: "Η εταιρεία μας υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα την περίοδο 2020 – 2026 για την ενίσχυση των υποδομών της, με απώτερο στόχο να εξασφαλίσουμε μια μητροπολιτική Θεσσαλονίκη πιο βιώσιμη και πιο ανθεκτική απέναντι στην κλιματική κρίση. Μέρος αυτής της στόχευσης είναι και η προμήθεια με ασφαλές, υγιεινό νερό των περιοχών που δεν διαθέτουν καλής ποιότητας ύδατα, όπως ο Δήμος Θερμαϊκού. Το έργο-αιχμή του επενδυτικού μας προγράμματος, η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, θα μας δώσει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα να επεκτείνουμε την περιοχή ευθύνης μας. Με τη σημερινή συμφωνία βάζουμε τις βάσεις για την εξέλιξη αυτήν στον Δήμο Θερμαϊκού", επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. Άνθιμος Αμανατίδης. Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιώργος Τσαμασλής δήλωσε: «Θέλουμε έναν σύγχρονο Δήμο , όπου οι δραστηριότητας των πολιτών μας, οικιακή, αγροτική, τουριστική, βιομηχανική και η τεχνολογική ανάπτυξη – ανάπτυξη του THESS INTEC θα συνυπάρχουν και θα μπορούν να επεκτείνονται. Το κλειδί στην ανάπτυξη αυτών των δράσεων είναι το νερό και εμείς από την πρώτη μας μέρα ως διοίκηση θέσαμε ως στόχο τη συνεργασία του Δήμου Θερμαϊκού με την Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. και τον πετύχαμε, μοχλός ανάπτυξης για την κοινωνία του Τόπου μας». Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. , ο Πρόεδρος κ. Άγις Παπαδόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Άνθιμος Αμανατίδης, ο Νομικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Στεργιόπουλος και η κ. Σοφία Αμμανατίδου και από το Δήμο Θερμαϊκού, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Τσαμασλής, η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Κωνσταντία – Άναστασία Κασάπη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θερμαϊκού κ. Ιωάννης Βογιατζής και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Ε.Υ.Α. Θερμαϊκού κ. Νικολέττα Ουζγούρογλου.
Image Title

Αποκατάσταση πόσιμου νερού για της περιοχές Περαίας και Αγγελοχωρίου

Η βλάβη που παρουσιάστηκε στο δίκτυο ύδρευσης  των περιοχών Περαίας και Αγγελοχωρίου απεκατεστάθη. Το νερό είναι πλέον  πόσιμο
Image Title

Υπερχλωρίωση του δυκτίου Περαίας και Αγγελοχωρίου

Παρακαλούνται οι καταναλωτές της Περαίας και του Αγγελοχωρίου, να μη χρησιμοποιούν το νερό για πόση , καθώς μετά από βλάβη μηχανήματος προέκυψε υπερχλωρίωση του δυκτίου.