Παρασκευή 21-06-24

Αγία Τριάδα

Η Αγία Τριάδα μία από τις πιο φημισμένες παραλίες της περιοχής. Χρυσή αμμουδιά ,πεντακάθαρη , πάντα γαλήνια και ρηχή στα πρώτα μέτρα ,εξαιρετική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά. Γνωστό σημείο αυτό της δημοτικής πλαζ Αγίας Τριάδας πόλος έλξης εκατοντάδων τουριστών την καλοκαιρινή περίοδο. Μία όαση ανάπαυλας, δροσιάς μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Στην Αγία Τριάδα οι Ψαροταβέρνες και τα ουζερί είναι πάνω στο κύμα , με εξαιρετική θέα στον κόλπο προσφέρουν νόστιμα εδέσματα σε όλη την διάρκεια της ημέρας μέχρι αργά την νύχτα.

Ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια κάνουν άνετη τη διαμονή σε αυτή την πανέμορφη παραλία.
Πρόσβαση με αυτοκίνητο και αστική συγκοινωνία με συχνότερα δρομολόγια τη θερινή περίοδο.

Βρίσκεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, είναι δυτικά των Ν. Επιβατών και κατά μήκος της παραλίας. Η Αγία Τριάδα, μαζί με την Περαία και τους Ν. Επιβάτες, βρίσκονται στην πιο όμορφη ακτή του Θερμαϊκού κόλπου και αποτελούν από τα πιο γνωστά θέρετρα της Θεσσαλονίκης, ιδανικό μέρος για ήσυχες και χαλαρές διακοπές δίπλα στην θάλασσα.

Στο χώρο της Αγίας Τριάδας που επί τουρκοκρατίας ονομαζόταν “Λευκή Βρύση”, εγκαταστάθηκαν μετά τη Μικρασιατική καταστροφή 40 οικογένειες από το Ξάστερο και 45 οικογένειες από το Οικονομειό, που βρισκόταν πολύ κοντά στην κωμόπολη Επιβάτες της Κωνσταντινούπολης.

Στη δεκαετία 1960-1970 η Αγία Τριάδα φιλοξενούσε καθημερινά χιλιάδες επισκεπτών από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι έφταναν εδώ με τα καράβια «Λευκή», «Ελλάς», «Ευδοκία», «Ναυτίλος» από το Λευκό Πύργο. Τα ίδια καραβάκια, πηγαινοέρχονταν όλη τη μέρα, μεταφέροντας κόσμο, που αποβιβάζονταν επίσης στην Περαία, στους Ν.Επιβάτες (Μπαξέ Τσιφλίκ) και την Μηχανιώνα. Εκεί στα πεντακάθαρα νερά, κολυμπούσαν και μετά έτρωγαν δίπλα στην θάλασσα, στις ταβέρνες που μοσχοβολούσαν θαλασσινά.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 η Αγία Τριάδα είχε 2.829 κατοίκους.

Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος

Το παραπάνω αξιοθέατο θα το βρείτε εδώ με ένα κλικ

Παρεκκλήσι Αγίου Στυλιανού

Το παραπάνω αξιοθέατο θα το βρείτε εδώ με ένα κλικ

Παραλία Αγία Τρίαδας

Το παραπάνω αξιοθέατο θα το βρείτε εδώ με ένα κλικ

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποιο Αξιοθέατο παρακαλώ στείλετε email στο politis@thermaikos.gr με θέμα “Αξιοθέατα Αγίας Τριάδας”

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΝ.ΘΡΑΚΗΣ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ (Σελίδα)
  • ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ «Ο ΣΕΙΡΙΟΣ» (Σελίδα)
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ «ΟΓΕ» (Σελίδα)
  • Α.Π.Ο. “ΠΥΡΣΟΣ” Αθλήματα: Ποδόσφαιρο

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποιο ενεργό σωματείο παρακαλώ στείλετε email στο politis@thermaikos.gr με θέμα “Σωματείο Αγίας Τριάδας”

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποιο φωτογραφικό υλικό ή βίντεο παρακαλώ στείλετε email στο politis@thermaikos.gr με θέμα “Υλικό Αγίας Τριάδας”

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποιο φωτογραφικό υλικό ή βίντεο παρακαλώ στείλετε email στο politis@thermaikos.gr με θέμα “Υλικό Αγίας Τρίαδας”

ΑΡΧΑΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ-ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Το παραπάνω βιβλίο μπορείτε να το βρείτε με ένα κλικ εδώ

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποιο βιβλίο με την ιστορία της Αγίας Τρίαδας παρακαλώ στείλετε email στο politis@thermaikos.gr με θέμα “Βιβλίο Αγίας Τρίαδας”