Κυριακή 21-07-24
Αρχική ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Κοινωνικές Υπηρεσίες Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Θερμαικού

Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Θερμαικού

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού σε συνεργασία με τον Δήμο Θερμαϊκού πραγματοποιούν οργανωμένες αιμοδοσίες στα δημοτικά κτίρια του Δήμου μας.

Η προσπάθεια για ευαισθητοποίηση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία γίνεται συστηματικά και κατά τακτά χρονικά διαστήματα από το Δήμο μας τα τελευταία χρόνια, ενώ στόχος μας είναι η μύηση όλων και περισσότερων πολιτών στο πνεύμα του Εθελοντισμού. Οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι σώζονται ζωές, ασθενών που υποβάλλονται σε εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, ενώ αντιμετωπίζονται και έκτακτα περιστατικά από τροχαία και λοιπά ατυχήματα.

Με σύνθημά μας ‘’Δίνω εθελοντικά αίμα… γιατί ο εθελοντισμός είναι ανάγκη ψυχής, γιατί η προσφορά και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες’’, ας ζήσουμε την εμπειρία της προσφοράς, κάνοντας στους συνανθρώπους μας το μεγαλύτερο δώρο, χαρίζοντας ζωή!

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να συμμετέχουν στις τακτικές αιμοδοσίες του Δήμου μας ή μπορούν να απευθύνονται στο Νοσοκομείο του Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Αιμοδοσίας όπου διατηρεί ο Δήμος Θερμαϊκού Τράπεζα Αίματος. Ο αριθμός μητρώου που διατηρεί ο Δήμος μας στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών είναι 12533.

Οι αιμοληψίες στο Νοσοκομείο του Αγίου Παύλου γίνονται καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών. Οι πρωινές αιμοληψίες πραγματοποιούνται 9:00 π.μ-13:00 μμ. και οι απογευματινές 17:00 μμ. – 20:00 μμ . Για τις πρωινές αιμοληψίες απαραίτητη η λήψη πρωινού, για τις απογευματινές αιμοληψίες απαραίτητη η μεσολάβηση ενός 2 ωρου από το γεύμα.

Στην αιμοδοσία μπορούν να συμμετέχουν υγιείς ενήλικες ηλικίας 18 ετών έως 65 ετών.

aimodosia