Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δήμου Θερμαϊκού

ΑΝΟΙΧΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Θερμαϊκού, με την υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού, ξεκίνησε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 2010–2011. Μέχρι σήμερα, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την λειτουργία του, διοργανώνοντας κύκλους διαλέξεων σε διαφορετικές θεματικές ενότητες, στοχεύοντας στη συνεχή επιμόρφωση των δημοτών σε σύγχρονα και επιστημονικά θέματα.

Τα προγράμματα εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης απευθύνονται στο μέσο πολίτη αλλά και στους πτυχιούχους διαφόρων ειδικοτήτων, στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους γονείς, στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματίες, και κυρίως στους ανέργους.

Σκοπός του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου είναι να προσφέρει ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο πρόγραμμα, μορφωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ώστε ο κάθε ακροατής, αφενός να μπορέσει να επιλέξει τις διαλέξεις που τον ενδιαφέρουν, ανεξαρτήτως του μορφωτικού του επιπέδου και αφετέρου να κάνει χρήση του δικαιώματός του στη μόρφωση.

Για όσους παρακολουθούν με συχνότητα άνω του μέσου όρου του κάθε κύκλου διαλέξεων απονέμεται σχετική τιμητική βεβαίωση στο τέλος του εκπαιδευτικού έτους.

Οι θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθούν κατά το φετινό εκπαιδευτικό έτος, 2019 – 2020, κατά κύκλο σεμιναρίων από τον Νοέμβριο έως τον Μάϊο, με την ευγενή συμμετοχή καθηγητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων φορέων.

Οι φετινές διαλέξεις θα ξεκινήσουν στις 6 Νοεμβρίου 2019 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ώρα 18:30 – 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων-διαλέξεων του 2ου Γυμνασίου Περαίας (οδός Ανθέων).

Επιστημονικός υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο κ. Φώτης Σιώκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Αρμόδια από πλευράς Δήμου Θερμαϊκού είναι η κα Σοφία Ζηφκοπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Παιδείας.

Υπεύθυνη Προγράμματος & Διοργανώσεων η κα Αλεξάνδρα Καλαμβοκίδου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6972330307 – κα. Αλεξάνδρα Καλαμβοκίδου, Υπεύθυνη Προγράμματος και Διοργανώσεων.

Πληροφορίες:
Α) στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.thermaikos.gr
Β) Στο Facebook : ΑΝΟΙΧΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ


ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ: