Τρίτη 16-07-24
Αρχική ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ Εθελοντισμός Εθελοντική Δράση Θερμαϊκού

Εθελοντική Δράση Θερμαϊκού

rsz drasi thermaikou1

Εν μέσω κορωνοϊού τον μήνα Απρίλιο απλοί πολίτες μαζί με τον Επαγγελματικό Σύλλογο Θερμαϊκού βγήκαμε και κάναμε κάποιες εργασίες στην παραλία του Δήμου Θερμαϊκού. Μέσα από αυτές τις εργασίες γεννήθηκε η ομάδα και δημιουργήθηκε η σελίδα της δράσης στο Facebook με όνομα “ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ”. Η σελίδα έχει διαχειριστές τους: Γαβρά Χριστόφορο, Αθανασιάδη Βασίλειο και Κοριτσίδη Ιωάννη. Τα μέλη της ομάδας ανταποκρίνονται εθελοντικά σε κάθε κάλεσμα που μας γίνεται ώστε να βοηθήσουμε όπως και στο βαθμό που μπορούμε.

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και για εμάς αποτελεί προτεραιότητα. Αγαπάμε τον Δήμο μας και προσπαθούμε να τον κάνουμε ομορφότερο γιατί ο τόπος μας είναι οι άνθρωποί του. Βοήθησε κι εσύ να τον κάνουμε καλύτερο. Ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους ανεξαρτήτως κοινωνικο-οικονομικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας. Συνδυάζει τον έρωτα του ερασιτέχνη με τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου.

Οι εθελοντικές οργανώσεις πρέπει να διατηρήσουν την αυτονομία και αυτοτέλειά τους ενώ απ’ την άλλη πλευρά οι μεμονωμένοι εθελοντές να βρουν ένα πλαίσιο δράσεων όπου θα μπορούν να συμμετάσχουν και η δράση τους να είναι οργανωμένη με συγκεκριμένα καθήκοντα.

Η ομάδα μας αποτελείται από ανεξάρτητα μέλη στη σελίδα μας στο Facebook. Το ρόλο του «Δ.Σ.» έχουν αναλάβει με τη μορφή της διαχείρισης της σελίδας οι:

  • Γαβράς Χριστόφορος
  • Αθανασιάδης Βασίλειος
  • Κοριτσίδης Ιωάννης
Η ομάδα μας έχει δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στον καλωπισμό της παραλίας. Άλλες δράσεις μας θα είναι η εθελοντική αναδάσωση των αλσυλλίων στην επικράτεια του Δήμου, ο ευπρεπισμός των προβλητών καθώς και οποιαδήποτε άλλη δράση προστεθεί από τη συνεργασία των μελών μας
Η ομάδα μας στο Facebook έχει αυτή τη στιγμή 657 μέλη τα οποία ανταποκρίνονται εθελοντικά σε κάθε κάλεσμά μας για τη συμμετοχή τους στις δράσεις μας.
Ονοματεπώνυμο υπευθύνου Email Υπηρεσία
ΓΑΒΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ gavras0713@gmail.com ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ