ΔΙΕΚ Επανομής

Το Δημόσιο ΙΕΚ Επανομής λειτουργεί από το 1995 στους χώρους του ΕΠΑΛ και του Εργαστηριακού Κέντρου Επανομής, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης.

Παρέχει ποιοτική, δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, κρατικό πτυχίο επιπέδου 5, αναβολή στράτευσης, μειωμένο εισιτήριο (πάσο). Η διάρκεια κατάρτισης σε όλες τις ειδικότητες είναι 4 εξάμηνα, με ένα 5ο εξάμηνο για Πρακτική Άσκηση, διάρκειας 960 ωρών, απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι καταρτιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ.

Όλα τα μαθήματα όλων των ειδικοτήτων, θεωρητικά και πρακτικά, γίνονται στο Δ.ΙΕΚ Επανομής, απογευματινές ώρες, στις αίθουσες, το θερμοκήπιο, τα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, τα οποία διαθέτουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και τα υλικά εκπαίδευσης για τη διεξαγωγή των μαθημάτων. Μεταξύ αυτών υπάρχουν εργαστήρια πληροφορικής, ηλεκτροτεχνίας, κομμωτικής, αισθητικής, νοσηλευτικής, φυσικοθεραπείας, γεωπονίας, βρεφονηπιοκόμων, χημείο. Υπάρχουν επίσης δύο πλήρως εξοπλισμένα (από πλευράς μηχανημάτων και λογισμικών) στούντιο ήχου και εικόνας, μοναδικά στη Βόρεια Ελλάδα για ηχοληψία και εικονοληψία.

Οι απόφοιτοι του Δ.ΙΕΚ βρίσκουν άμεσα θέσεις για πρακτική και έχουν πολύ καλές προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας,

Η πρόσβαση στο Δ.ΙΕΚ γίνεται με δημόσια συγκοινωνία και τοπικά λεωφορεία.

Οι ειδικότητες που υποστηρίζει το Δ.ΙΕΚ Επανομής είναι:

 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
  ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  ΗΧΟΛΗΨΙΑ
  ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
  ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΤΡΟΝΙΚΗΣ
  ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
  ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
  ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
  ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
  ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ”

Facebook: www.facebook.com/iekepanomis/
Ιστοσελίδα: http://iek-epanom.thess.sch.gr/