Δήμαρχος

 

εικόνα_Viber_2023 06 27_23 34 39 730 removebg preview (4)ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΖΕΚΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Ο Θεόδωρος Τζέκος γεννήθηκε το 1978 και μεγάλωσε στην Επανομή Θεσσαλονίκης. Ο πατέρας του ήταν από την Επανομή και η μητέρα του από τη Νέα Μηχανιώνα, προσφυγικής καταγωγής από τον Τσεσμέ της Σμύρνης.
Αποφοίτησε από τα δημόσιο Λύκειο Επανομής και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο πανεπιστήμιο, όπου συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο, αποφοιτώντας με βαθμό «άριστα». Στη συνέχεια σπούδασε Νομική στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών.

Αφού Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Λοχίας Τεθωρακισμένων, εργάστηκε στο τομέα πωλήσεων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα (LIDL και άλλες), ως εκπαιδευτής – εισηγητής σε Δημόσιο ΙΕΚ και σε άλλες εργασίες. Από το 2008 ασκεί μαχόμενη δικηγορία, ως δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω στον δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Επίσης είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, όπως επίσης και πιστοποιημένος επαγγελματίας από τον ΕΦΚΑ για την έκδοση συντάξεων.

Από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινά, συμμετέχοντας σε όργανα μαθητικής και φοιτητικής εκπροσώπησης (π.χ. εκλεγμένος εκπρόσωπος μεταπτυχιακών φοιτητών στη Σύγκλητο του Παντείου Πανεπιστημίου).

Επίσης υπήρξε αθλητής και αργότερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του αθλητικού συλλόγου «Αριστοτέλης Επανομής».

Το 2006 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος του τότε δήμου Επανομής, υπηρετώντας επιπλέον ως πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου του δήμου και συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές και νομικά πρόσωπα του δήμου. Από το 2014 έως το 2019 ήταν δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θερμαϊκού, διατελώντας αντιδήμαρχος Παιδείας – Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2017. Κατά τη διάρκεια του θητείας του ιδρύθηκαν οι κοινωνικές δομές του δήμου (κοινωνικό παντοπωλείο, συσσίτιο, ιατρείο, φροντιστήριο κλπ), λειτούργησε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, ιδρύθηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και πολλά άλλα σημαντικά έργα.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δήμαρχος, ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ», εκλέγοντας 4 συμβούλους στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού.

Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά και αγαπάει τον αθλητισμό και το διάβασμα. Είναι παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών.