Παρασκευή 23-02-24
ΆρθραΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΟλοκλήρωση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) Δήμου Θερμαϊκού

Ολοκλήρωση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) Δήμου Θερμαϊκού

Περαία, 24-10-2022

                                                                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑΜΕΙΟΟλοκλήρωση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) Δήμου Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού πρόσφατα ολοκλήρωσε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), το οποίο αποτελεί υποχρέωση για όλους του Δήμους της χώρας στο πλαίσιο της προώθησης της ηλεκτροκίνησης (Ν.4710/2020), με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Με το ΣΦΗΟ χωροθετούνται σημεία φόρτισης και θέσεις στάθμευσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε οικισμούς του Δήμου Θερμαϊκού, λαμβάνοντας υπόψη χωροταξικά, πολεοδομικά, συγκοινωνιακά και κοινωνικά χαρακτηριστικά καθώς και τις απόψεις φορέων και πολιτών του Δήμου.

Συγκεκριμένα μέσα από μια επιστημονική μεθοδολογία πρόβλεψης των τάσεων της ηλεκτροκίνησης και ορθολογική διαδικασία εντοπισμού των βέλτιστων σημείων χωροθετούνται στον Δήμο Θερμαϊκού εβδομήντα εννέα (79)  σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο). Αναλυτικότερα προβλέπονται:

  • 72 σημεία για ΙΧ
  • 3 σημεία για ταξί
  • 1 σημείο για οχήματα τροφοδοσίας
  • 2 σημεία για τουριστικά λεωφορεία
  • 1 σημείο για ΙΧ ΑΜΕΑ

Τα σημεία φόρτισης συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο στους οικισμούς Περαία, Επανομή, Ν. Επιβάτες, Αγ. Τριάδα, Ν. Μηχανιώνα, Ν. Κερασιά, Αγγελοχώρι, Μεσημέρι.

Η σταδιακή εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας, σύμφωνα και με τον εθνικό προγραμματισμό.

ΚΑΛΥΨΗ ΣΦΗΟ

 

 

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ