Τρίτη 21-05-24
ΆρθραΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

 

Μ438089314_1476979073170958_4466431008950319523_nε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές, 17.4.2024, η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση του Ά Κύκλου της Σχολής Γονέων και ακολουθούν άλλες πέντε (5).
Η δράση διοργανώνεται από το Κέντρο Κοινότητας του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας & Ισότητας του Δήμου Θερμαϊκού, έχει βιωματικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας 7 έως 13 ετών.
Θερμό καλωσόρισμα στους συμμετέχοντες έκανε η Αντιδήμαρχος κ. Morfoula Karagianni η οποία τόνισε πως τόσο ως Αντιδήμαρχος όσο και ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός, στέκεται αρωγός σε τέτοιες δράσεις ειδικά όταν αφορούν παιδιά.
Η υπεύθυνη οργάνωσης & Συντονισμού της Σχολής Γονέων Δήμου Θερμαϊκού , κ. Δήμητρα Νίκα, τόνισε πως η δράση αυτή δημιουργήθηκε στα πλαίσια της ενδυνάμωσης της κοινότητας και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων όλων των δημοτικών ενοτήτων του δήμου Θερμαϊκού . Ευχαρίστησε όλους τους ενδιαφερόμενους για την μεγάλη συμμετοχή και λόγω του ότι τα τμήματα είθισται να είναι ολιγομελή εξαιτίας του βιωματικού τους χαρακτήρα ( μέγιστος αριθμός των 20 ατόμων), ανακοίνωσε πως στο άμεσο μέλλον θα λειτουργήσουν και αλλά τμήματα αλλά και ο Β´ & Γ’ κύκλος για γονείς παιδιών που βρίσκονται στην εφηβεία και γονείς παιδιών νηπιακής και προσχολικής ηλικίας αντίστοιχα.
Η εισηγήτρια της διαδικτυακής σχολής γονέων του Δήμου Θερμαϊκού, σύμβουλος ψυχικής υγείας και σύμβουλος γονέων, κ. Αρετή Χατζηαναστασίου, ξεκίνησε λέγοντας «Για να είσαι στη μνήμη των παιδιών σου αύριο, πρέπει να είσαι στη ζωή τους σήμερα!» της B. Johnson. Μίλησε για τη σημασία της δημιουργίας μιας υγιούς σχέσης γονέα – παιδιού και ακολούθησε μια πρώτη γνωριμία μεταξύ των μελών της ομάδας.
Οι συμμετέχοντες γονείς, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν τους λόγους της συμμετοχής τους στην συμβουλευτική γονέων καθώς και τις προσδοκίες τους.
Συζητήθηκαν θέματα όπως ο γονεικός ρόλος και η σημασία της παρατήρησης του εαυτού τόσο σε ατομικό όσο και σε επίπεδο οικογένειας. Μέσα από την πλοήγηση στη σημασία των κανόνων, την αναφορά στα διάφορα στυλ διαπαιδαγώγησης και την φροντίδα του εαυτού, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν αλλά και να ανταλλάξουν εμπειρίες.
Η Επόπτρια ψυχολόγος όλων των ψυχοκοινωνικών δράσεων του Δήμου Θερμαϊκού, κ. Eirini Lymperopoulou επισήμανε την σημαντικότητα τέτοιων δράσεων για την ενδυνάμωση του ρόλου του γονέα και επισήμανε τα οφέλη που μπορεί να έχει μια τέτοιου είδους ομαδική διαδικασία, βιωματικού τύπου.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θερμαϊκού λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00 με 16.00. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα στελέχη της δομής, προκειμένου να ενημερώνονται αναλυτικά για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις προγραμματιζόμενες δράσεις στα τηλέφωνα :23920-25887, 29320-39305 και στο e mail: kentrokoinotitas@thermaikos.gr

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ