Κυριακή 23-06-24
ΆρθραΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔηλώσεις συμμετοχής για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεμαϊκού

Δηλώσεις συμμετοχής για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεμαϊκού

Metamorfwsh_DhmotikosymvoulioNewn 1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις εγγραφής στο Μητρώο Νέων και συμμετοχής για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θερμαϊκού
Η γνώμη σου μετράει

Το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θερμαϊκού είναι γεγονός! Στις 17/04/2024 εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού ο Κανονισμός Συγκρότησης και Λειτουργίας του.
Για τη σύσταση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θερμαϊκού ενημερώνονται όλοι οι νέοι ηλικίας 16-31 ετών, ότι έχουν ανοίξει οι αιτήσεις υποψηφιότητας.
Κάθε ενδιαφερόμενος νέος μπορεί να δηλώσει την υποψηφιότητά του συμπληρώνοντας την αντίστοιχη αίτηση, η οποία έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Δήμου Θερμαϊκού (https://www.thermaikos.gr/)
Κάθε ενδιαφερόμενος νέος μπορεί να δηλώσει την υποψηφιότητά του συμπληρώνοντας την παρακάτω αίτηση και αποστέλλοντας την στο παρακάτω Email : symvoulionewn@thermaikos.gr

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας, θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την Δευτέρα 6 Μαϊου 2024 και ώρα 23:59
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θερμαϊκού είναι μία οργανωμένη συλλογική δομή που στόχο θα έχει να συμβάλλει στη διεύρυνση της συμμετοχής, ενεργοποίησης και έκφρασης των νέων σε τοπικό επίπεδο. Θα δίνει την δυνατότητα στον νεανικό πληθυσμό να εκφραστεί, να διατυπώσει και να συμμετέχει -συμβουλευτικά- με τις ιδέες και τις απόψεις του στην διαδικασία λήψης αποφάσεων του Δήμου μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θερμαϊκού, λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Εθελοντισμού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θερμαϊκού θα αποτελεί γνωμοδοτικό θεσμικό όργανο συνεχούς και ουσιαστικής σύνδεσης και διαλόγου της νεολαίας με τις Δημοτικές και Κοινοτικές Αρχές, λειτουργώντας ανεξάρτητα από οποιαδήποτε δημοτική παράταξη και ιδεολογία.
Κατέχει συμβουλευτικό ρόλο στο υπάρχον Δημοτικό Συμβούλιο και ενδεικτικά, θα στοχεύει:
● Στον εντοπισμό των ενδιαφερόντων και των προβλημάτων των νέων του Δήμου Θερμαϊκού και στην ανάλογη ενεργοποίησή τους για επίλυση αυτών,
● στην ενεργοποίηση των νέων και στην εξοικείωσή τους με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τη λήψη αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο,
● στην καλλιέργεια του παραγωγικού διαλόγου και στην ανταλλαγή απόψεων των νέων,
● στην προώθηση της κοινωνικής προσφοράς των νέων μέσω του εθελοντισμού και στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης δίνει τη δυνατότητα στους νέους να εκφραστούν, να διατυπώσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Δηλώσεις συμμετοχής για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεμαϊκού

ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΓΙΑ-ΤΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΝΕΩΝ (3)

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ