Ναυαγοσωστική Κάλυψη

Για την Κάλυψη των ναυαγοσωστικων αναγκών ο Δήμος Θερμαϊκου έχει τοποθετήσει Ναυαγοσωστικούς πύργους στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Θερμαϊκου.

Κάθε ναυαγοσώστης θα ελέγχει έκταση ακτής σε ακτίνα διακοσίων μέτρων (200 μ.) εκατέρωθεν του βάθρου. Οι παραλίες θα επανδρωθούν με κατ’ επάγγελμα ναυαγοσώστες, οι οποίοι θα κατέχουν άδεια ναυαγοσώστη εν ισχύ από αρμόδια λιμενική αρχή καθώς και τον πλήρη εξοπλισμό και θα λειτουργούν καθημερινά από 10:30 π.μ. έως 17:30 μ.μ.

Κάθε ναυαγοσώστης θα διατηρεί βιβλίο συμβάντων, στο οποίο θα περιγράφεται αναλυτικά κάθε συμβάν και η αντιμετώπιση του συμβάντος από τον ναυαγοσώστη.

Υποχρέωση κάθε ναυαγοσώστη είναι:

Να βρίσκεται σε ετοιμότητα, με ένδυμα κολύμβησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του και να μπορεί να περιπολεί με σωστική λέμβο, κωπηλατώντας κοντά στο χώρο των λουομένων ή να κάθεται επί του υπάρχοντος βάθρου ναυαγοσώστη ή να περιπολεί πεζός επί της ακτογραμμής, στο χώρο ευθύνης του.

Επίσης στην παραλία των Νέων επιβατών υπάρχει ειδική ράμπα SEATRAC για την εξυπηρέτηση των πολιτών με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτή την σελίδα.

Τα σημεία τα οποία βρίσκονται ύπο την κάλυψη ναυαγοσωστών έχουν ως εξής