Πέμπτη, 4 Μαρτίου
Άρθρα ΝΕΑ Πράσινο φως από την Οικονομική Επιτροπή. Ξεκινά ο Διαγωνισμός του έργου της...

Πράσινο φως από την Οικονομική Επιτροπή. Ξεκινά ο Διαγωνισμός του έργου της Επισκευής και συντήρησης 20 σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

Επιδιώκοντας την εξυπηρέτηση των αναγκών βελτίωσης των υποδομών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του τόπου, η κάλυψη των οποίων συνεπάγεται την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών, η Διοίκηση Θερμαϊκού προχωράει απερίσπαστα τη διενέργεια του Διαγωνισμού ενός έργου ουσίας, με βασικούς αποδέκτες τα παιδιά μας.

Με το Πρακτικό ΙΙ Διαγωνισμού να λαμβάνει έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων» μπαίνει στην τελική ευθεία δρομολόγησης.

Ένα έργο π/υ 528.000,00 ευρώ και ενταγμένο στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπ. Εσωτερικών (υπ’ αριθμ. 39958 απ.), έχοντας εξασφαλίσει το ανώτατο όριο χρηματοδότησης του Προγράμματος, που αγγίζει το ποσό των 266.400,00 ευρώ, με τα υπόλοιπα 261.600,00 ευρώ να καλύπτονται από ιδίους πόρους.

Βάσει της 67/2018 μελέτης που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, μια σειρά εργασιών προβλέπεται σε 20 σχολικές μονάδες και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, Θερμαϊκού, Επανομής και Ν. Μηχανιώνας, που αφορούν στα:

1ο Νηπιαγωγείο Περαίας, 3ο – 4ο Νηπιαγωγεία Περαίας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Περαίας, Δημοτικό Σχολείο Αγ. Τριάδας, Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ν. Επιβατών «Αρχιγένειο», 2ο Νηπιαγωγείο Επανομής, 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής, Δημοτικό Σχολείο Μεσημερίου, Γυμνάσιο Επανομής, Λύκειο Επανομής, ΕΠΑΛ Επανομής, Νηπιαγωγείο Κερασιάς, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερασιάς, Δημοτικό Σχολείο Αγγελοχωρίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μηχανιώνας και ΓΕΛ Ν. Μηχανιώνας.

Οι προβλεπόμενες εργασίες βασίζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χώρου, περιλαμβάνοντας, ενδεικτικά, διαμορφώσεις διαβάσεων, κατασκευές ή ανακατασκευές ράμπας πρόσβασης ΑμΕΑ και σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης στους αύλειους χώρους τους.

Επεμβάσεις που στο σύνολό τους διασφαλίζουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας, εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες λειτουργίας, διευκολύνουν την πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα και αποτελούν, εν τέλει, επένδυση μακροπρόθεσμη στον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης.

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πρόκληση Ενημερωτικής Ημερίδας για e-shop

Πρόκληση Ενημερωτικής Ημερίδας για e-shop 06_03_2021 (1)

Πρόσκληση σε GRAFFITI

Πρόσκληση σε GRAFFITI   Ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε καλλιτέχνες που εκφράζονται μέσα από το Graffiti απευθύνει ο Δήμος Θερμαϊκού, μέσω της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού, Τουρισμού, Πολιτισμού,...

Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής Καλλιτεχνών Graffiti στο Δήμο Θερμαϊκoύ

Με θέμα, «Ελληνική Επανάσταση του 1821», η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Τουρισμού, Πολιτισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Θερμαϊκού προσκαλεί street artists, να συμμετέχουν στην δημιουργία μεγάλου...