Κυριακή 23-06-24
ΆρθραΑθλητικές ΕκδηλώσειςΠροκήρυξη αγώνα - 1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δήμου Θερμαϊκού

Προκήρυξη αγώνα – 1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δήμου Θερμαϊκού

Προκήρυξη αγώνα

1ος  ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

Το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Θερμαϊκού και το  ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. διοργανώνουν την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στην  Περαία αγώνα δρόμου με διακριτικό τίτλο Thermaikos Run 2021.

Η διαδρομή είναι 13ΚΜ και θα είναι κυκλική. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από την Περαία έως την Αγ. Τριάδα του Δήμου Θερμαϊκού.

Ώρα έναρξης: 9:30 και λήξη: 13:00.

1ο  Λαϊκό Αγώνα Δρόμου του Δήμου Θερμαϊκού

α) Αγωνιστικός Δρόμος 13000 μέτρων

β) Λαϊκός Περιπατητικός Δρόμος 2.600 μέτρων

 

Περιγραφή 

Αγωνιστικός Δρόμος 13.000 μέτρων

Ο αγώναςγίνεταισχεδόνδίπλαστην θάλασσα σε μια υπέροχη επίπεδη διαδρομή που θα ξεκινά από το ΚΑΠΠΑ 2000 ΠΕΡΑΙΑΣ  θα διασχίζει όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου Θερμαϊκού (Περαία ––Νέοι Επιβάτες – Αγιά Τριάδα) με τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας στην Περαία.


Δηλώσεις Συμμετοχής

Ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος 200 αθλητές. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, μέχρι τη Πέμπτη  9  Σεπτεμβρίου και με ευθύνη του κάθε αγωνιζόμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:www.smftiming.com/thermaikos_run/

Δικαίωμα  συμμετοχής στον αγώνα ηλικίας από 15 και πάνω (ηλικία από 15-18 θέλει συγκατάθεση γονέα)

Περιπατητικός 2.6KM

Ο Λαϊκός Περιπατητικός δρόμος είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Ηλικίες  από  4 ετών και άνω


Δηλώσεις Συμμετοχής
θα υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, μέχρι τη Πέμπτη 9  Σεπτεμβρίου και με ευθύνη του κάθε αγωνιζόμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.smftiming.com/thermaikos_run/

  • ΔΙΚΑΙΩΜΑ έχουν αθλούμενοι ηλικίας  15 και άνω (ηλικίες 15-18  χρειάζεται η συγκατάθεση των γονέων ,
  • όσοι  που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού ήνοσήσει και έχει καταχωριστεί το θετικό αποτέλεσμα του ελέγχου από την Μονάδα Υγείας/ Διαγνωστικό Κέντρο/ Εργαστήριο /Κλιμάκιο στο οποίο έχουν διενεργήσει τον έλεγχο, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους
  • ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού ή
  • θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό rapid test για το Covid – 19 που πραγματοποίησαν τουλάχιστον 24 ώρες από την ώρα διεξαγωγής του αγώνα


ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  ΑΓΩΝΑ  9:30 από ΚΑΠΠΑ 2000 ΠΕΡΑΙΑΣ

ΩΡΑ ΕΚΙΝΗΣΗ περιπατητικού  9:35

Με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής αλλά και τις οδηγίες της ΓΓΑ (αγωνιστικό πρωτόκολλο) με στόχο και σκοπό πάντα την άρτια και ασφαλή διοργάνωση του αγώνα, υπάρχει όριο ως προς τον μέγιστο αριθμό αθλητών/συμμετοχών που μπορεί να φιλοξενήσει η διοργάνωση 200 αθλητές

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η χρονομέτρηση του αγώνα των 13KM θα γίνει από την εταιρία SMF SPORTSμε σημεία καταγραφής σε εκκίνηση στα 5.2ΚΜ και τερματισμό.

Τα αποτελέσματα θα είναι live στη σελίδα της εταιρίας SMFSPORTS www.smfsports.gr

Γραμματεία

Θα λειτουργήσει για παραλαβές φακέλου συμμετοχής την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο ΚΑΠΠΑ 2000 ΠΕΡΑΙΑΣ όπου είναι και ο χώρος εκκίνησης

Ώρες  8:00 έως 9:15

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ / ΠΑΡΑΛΑΒΗ

Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.

Τεχνική ενημέρωση: Η τεχνική ενημέρωση θα γίνει στο χώρο εκκίνησης 15 λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Θα υπάρχουν 1 σταθμός υδροποσίας στο 5.2ΚΜ

Και 3 σημεία ελέγχου

Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό ελέγχου θεωρείται άκυρος

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο αγώνας διεξάγεται σε κλειστό για τα οχήματα δρόμο κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει γιατρός και ασθενοφόρο καθώς και εθελοντές να επέμβουν όποτε και αν χρειαστεί

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Θα γίνουν  στην Πλατεία Ελευθερίας στον χώρο τερματισμού.

Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοιΑνδρών και Γυναικώντης γενικής κατάταξης,
καθώς και οι αντίστοιχοι πρώτοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών.

 

ΚατηγορίεςΑνδρών

1η  Από 15 -29χρονών

2η  Από 30 -39 χρονών

3η  Από 40 -49 χρονών

4η  Από 50 +

 

κατηγορίες Γυναικών

1η  15 -29χρονών

2η  Από 30 -49 χρονών

3η  50+

 

Παρακαλούνταιόλοι οι συμμετέχοντες να προσέλθουν μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα στη γραμματείαπου θα βρίσκεται στο χώρο του ΚΑΠΠΑ 2000 για να παραλάβουν  τον αριθμό συμμετοχής τους που θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο τους μαζί με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Για  τους συμμετέχοντες στην περιοχή του ΚΑΠΠΑ 2000 ΠΕΡΑΙΑΣ που είναι και η εκκίνηση, υπάρχει χώρος parkingστην ευρύτερη περιοχή.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ : Εγγραφές την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται

Χρονικό όριο του αγώνα είναι οι 2:30 ώρες

Λαϊκός Περιπατητικός  Δρόμος 2.600 μέτρων

Ο ΛαϊκόςΠεριπατητικός δρόμοςέχειαφετηρία το ΚΑΠΠΑ 2000Περαίας και διασχίζει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Θερμαϊκού (Π.Κουντουριώτου). Περνώντας το δημοτικό Πάρκινγκ θα στρίψουμε αριστερά στην οδό Ιπποκράτους και διασχίζοντας τα τελευταία μέτρα την οδό Δημοκρατίας με τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας.

 

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να προσέλθουν  μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα στη γραμματεία που θα βρίσκετε στο χώρο του ΚΑΠΠΑ 2000 για να παραλάβουν  τον αριθμό συμμετοχής τους που θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο τους.

Στον αγώνα  θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν από τον ΕΟΔΥ και την ΓΓΑ κατά την περίοδο πραγματοποίησης του

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Οι διοργανωτές και συνδιοργανωτές του αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στον αγώνα, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, τους επιτρέπει να αγωνιστούν και έχουν προσφάτως εξεταστεί από γιατρό για αυτό το θέμα. Κάθε συμμετέχων/αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο με δική του ευθύνη. Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

ΑΠΟΔΟΧΗ

Με τη δήλωση συμμετοχής οι συμμετέχοντες/αθλητές αποδέχονται τους παρόντες κανονισμούς τέλεσης του αγώνα καθώς και το υγειονομικό πρωτόκολλο τέλεσης αγώνων εκτός σταδίου της ΓΓΑ, οφείλουν να τους σεβαστούν, να υπακούουν στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής, των υπεύθυνων ασφαλείας καθώς και των κριτών του αγώνα. Κατανοούν ότι θα κινηθούν και εκτός αστικού ιστού και ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορεί να εκτεθούν σε άσχημες καιρικές συνθήκες που τυχόν θα επικρατούν στη περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

Θα υπάρχει ιατρική κάλυψη πρώτες βοήθειες στον τερματισμό και κατά το μήκος της διαδρομής.

Όλοι οι τερματίζοντες θα παραλάβουν το αναμνηστικό τους μετάλλιο

Οι απονομές όλων των αγώνων θα γίνουν  στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας .

Σας περιμένουμε όλους σας να απολαύσετε έναν υπέροχο αγώνα και να συνδυάσετε μία μικρήαπόδρασηαπό την καθημερινότητα δίπλα στα κύματα του Δήμου Θερμαϊκού.

 

Εκ μέρους της επιτροπής

Τροκάνας Παναγιώτης

Αντιδήμαρχος  Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού

Γαβράς Χριστόφορος τηλ.επικ. 6938716975

Γρουσουζάκος Δημήτριος

Γιαννακίδης Μάκης

Νταβελίδης Δημήτριος τηλ.επικ. 6979915277

Γουργουρίδης Βασίλειος

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ