Δευτέρα, 19 Απριλίου

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ– ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 23923 30045 από 8πμ. – 2μμ.

Άρθρα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Μήνυμα Δημάρχου για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Μήνυμα Δημάρχου για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

30 Ιανουαρίου, γιορτή των τριών (3) μεγάλων τέκνων της σοφίας και της ελληνοχριστιανικής παιδείας,  διδάσκαλοι και πρότυπα της οποίας υπήρξαν οι τρεις (3) Ιεράρχες. Μεγαλωμένοι με τα βαθιά νοήματα της θρησκείας και άριστοι γνώστες της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και  σοφίας συνδύασαν τις γνώσεις τους αυτές και προσέφεραν τις βάσεις στη διαμόρφωση της Χριστιανικής παιδείας και πολιτισμού.

Οι τρεις «Φωστήρες της τρισηλίου Θεότητος» μελετούσαν και καλλιεργούσαν το πνεύμα, αφήνοντας σημαντική πνευματική παρακαταθήκη. Αυτό που κληροδότησαν και οι τρεις τους, περισσότερο απ’ όλα, ήταν η μεγάλη σημασία της παίδευσης και της μόρφωσης.

Δεν μίλησαν, όμως, μόνο γι’ αυτά, αλλά και για το τί σημαίνει «σωστός χαρακτήρας». Τί σημαίνει φιλανθρωπία και βοήθεια προς τον αδύναμο συνάνθρωπό μας.

Το έργο των τριών Ιεραρχών είναι πάντα επίκαιρο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που η Πατρίδα μας δοκιμάζεται πνευματικά, κοινωνικά και οικονομικά. Ωστόσο, εμείς δεν λυγίζουμε και στρέφουμε το βλέμμα προς το μέλλον, που είναι η μαθητιώσα νεολαία μας, όλοι εσείς, αλλά και οι γονείς σας… οι πρώτοι δάσκαλοί σας.

Μιλώντας για το καθήκον των γονιών ο Μέγας Βασίλειος είπε: «Οι γονείς που έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους πρέπει να φροντίζουν, ώστε αυτά να μορφώνονται, ενώ ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος πρόσθεσε: «Οι γονείς που δε φροντίζουν για τη μόρφωση των παιδιών τους θεωρούνται φονιάδες. Γιατί η μόρφωση είναι εκείνη που θα καλλιεργήσει την ψυχή του παιδιού». Και, τέλος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος επισημαίνει: «Στολίστε τις ψυχές των παιδιών με την κατάλληλη μόρφωση κι όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν».

Χρόνια Πολλά σε όλους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό! Όσο περισσότερο τους μοιάσει ο καθένας από εσάς, τόσο οι προοπτικές για μία κοινωνία ανθρωποκεντρική και δίκαιη θα μεγαλώνουν.

                                                                                                   Ο  Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ

           Γεώργιος Τσαμασλής

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

«Ήρωες 21 σε Δράση» Μάρτιος – Απρίλιος, 2021 – Ευχαριστήριο

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και την συμμετοχή σας στην πρώτη διαδικτυακή δράση «Ήρωες 21 σε Δράση» του Δήμου Θερμαϊκού, η οποία ολοκληρώθηκε...

«Ήρωες 21 σε Δράση»

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 «Ήρωες 21 σε Δράση»  Ευχαριστούμε πολύ για τα έργα: Λάζαρος, 11 ετών, Περαία Τίτλος έργου: «Εκεί στον άλλο κόσμο που είναι ο Ανδρέας Μιαούλης, το βλέμμα...